lv
MfMlgAmXBsDE0T86fEZiH7QpUjwnomFcndBlTaSS
3158847

Kad mākoņi no magonēm un rozēm ir stiprāki par dzelzs priekškaru. Dziedātājas Larisas Mondrusas ceļš un mantojums

Kad mākoņi no magonēm un rozēm ir stiprāki par dzelzs priekškaru. Dziedātājas Larisas Mondrusas ceļš un mantojums
"Svešā zemē stādu rozes,/ Plūcu sārtās magones,/ Sen ir aizmirsusies dziesma,/ Dziesma tā, no dzimtenes," – ir rindas no Larisas Mondrusas dziesmas, kas nedaudz šarmanti citādā intonatīvā frāzējumā padomju laikā (protams, nelegāli) vēlās pāri Latvijai – ar tik spēcīgu mūzikas un sievišķīga šarma vilni, ka nevienam pat neienāca prātā, ka dziesma ir …salda. Tā nebija salkana, bet gluži kā kvalitatīvs parfīms, kura saldmē ievijas romantisku brīvības ilgu jasmīna un bezcerīgu sāpju bergamota notis, – dziesmā nebija nekā no bezgaumības piedauzības. Mondrusas mūzika valdzina un vilina, gluži kā pirmā mīlestība – kaut kas naivs un tīrs ir tajā – un smaržu mākonis nekad nav notverams.
LTV no Ukrainas: Karavīri munīcijas trūkuma dēļ taupa katru lādiņu
Smagajās kaujās par Avdijivku Ukrainas artilērijai bieži nācās klusēt munīcijas trūkuma dēļ, un to nācies taupīt. Arī tas ietekmējis Ukrainas spējas noturēt ienaidnieka ofensīvu. Latvijas Televīzijas (LTV) operators Ingus Graudiņš un korespondents Gint...
LTV piedāvā iegūt Pasaules čempionātu hokejā spēļu pārraides apakšlicenci

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos konkursam par tiesībām iegūt 2024. un 2025.gada Pasaules čempionātu hokejā (PČH) spēļu pārraides apakšlicenci, aģentūra LETA noskaidroja LTV.

Konkursa noteikumi paredz pretendentam izvēles iespēju, ie...

TIEŠRAIDE: «VEF Rīga» - «Rīgas zeļļi». Latvijas kausa basketbolā finālspēle
"VEF Rīga" un "Rīgas zeļļi" sestdien Jelgavā tiekas Latvijas kausa basketbolā finālspēlē. Maču tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv.


Komentāri