lv
GwY8Hu74hy7EDITXV9eMOcH7zqWRwbFeWFhWCYfp
3139104

Bankas kredīts dzīvokļa renovācijai Latvijā svārstās ap 10 000 eiro (+VIDEO)

Bankas kredīts dzīvokļa renovācijai Latvijā svārstās ap 10 000 eiro (+VIDEO)

Ar nelielu aizņēmumu palīdzību cilvēki iegādājas arī dārza mājiņas, vasarnīcas vai lauku mājas.

Pērn viens no biežāk izsniegtajiem patēriņa kredītu veidiem bijis mājokļa remontam vai labiekārtošanai, tostarp energoefektivitātes uzlabošanai. Paredzams, ka arī šogad saglabāsies pieprasījums pēc finansējuma šādam mērķim.

"Vidējā summa, ko klienti aizņemas mājokļa renovācijai, ir 11,9 tūkstoši eiro, un vislielākie ieguldījumi parasti nepieciešami vannas istabas vai virtuves remontam. Tāpat tiek izsniegti aizdevumi dažādiem risinājumiem mājokļu energoefektivitātes uzlabošanai - piemēram, saules paneļu vai silumsūkņu iegādei un uzstādīšanai. Šiem mērķiem iedzīvotāji aizņemas vidēji 8,3 tūkstošus eiro. Kopumā mūsu novērojumi liecina, ka iedzīvotāji aizņemas pārdomāti un atbildīgi, un arvien retāk kredīti tiek ņemti, lai realizētu kādas mirkļa iegribas un veiktu neapdomīgus pirkumus," stāsta banku eksperts Kaspars Lukačovs.

Dati rāda, ka gandrīz puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju arī šogad plāno mājokļa remontu vai labiekārtošanas darbus, tāpēc paredzams, ka pieprasījums pēc patēriņa kredītiem mājokļa uzlabošanai saglabāsies augsts, prognozē Kaspars Lukačovs. Visbiežāk remontdarbus plāno veikt četrdesmitgadnieki (57%), Pierīgas un lauku reģionu iedzīvotāji, kā arī cilvēki ar diviem vai vairāk bērniem. Trešdaļa aptaujāto norādīja, ka neplāno veikt mājokļa remontu, bet piektdaļa vēl nezina.

Patēriņa kredītus joprojām nereti izmanto arī īpašuma iegādei: "Ar šādu nelielu aizņēmumu palīdzību cilvēki iegādājas dārza mājiņas, vasarnīcas vai lauku mājas, kuru cenas, īpaši reģionos, bieži vien ir pietiekami zemas, lai nebūtu jāņem hipotekārais kredīts. Īpašuma iegādei ņemtie patēriņa kredīti ir vidēji 14,3 tūkstošu eiro apmērā," stāsta Kaspars Lukačovs. Viņš gan piebilst, ka, iegādājoties šādus īpašumus, nereti ir jāparedz vēl papildu ieguldījums atjaunošanas darbos, lai iegādātais īpašums būtu arī ērti apdzīvojams.

Latvijas iedzīvotājiem būtu patīkami, ja kāds viņus apsveiktu Valentīndienā

Lielākajai daļai jeb 70% Latvijas iedzīvotāju būtu patīkami, ja kāds viņus apsveiktu Valentīndienā, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

36% respondenti uz jautājumu, vai būtu patīkami, ja kāds apsveiktu Valentīndienā, atbildējuši "notei...

Jaunais Latviijas futbola izlases stūrmanis – Paolo Nikolato
Latvijas Futbola federācija Paolo Nikolato izvēlējās no četriem kandidātiem. 57 gadus vecais itālietis no šiem treneriem bija ar vislielāko pieredzi tieši izlašu vadīšanā. Tas itālietim runā par labu, bet, skatoties karjeras attīstību redzams, ka klubu...
Vairāk nekā 80% topošo pensionāru Latvijā neseko līdzi uzkrājumiem (+VIDEO)

Ienesīgumu starpība var būt ievērojama pat starp ļoti līdzīgiem ieguldījumu plāniem.

Tikai 17% Latvijas iedzīvotāju regulāri seko līdzi sava pensijas 2. līmeņa uzkrājumam un izvēlētā plāna sniegumam, savukārt katrs trešais nezina, kāda ir izvēlētā pensi...



Komentāri