lv
0sXpsO2UCQHzLaNt0QSm1JfrNJf2s7NKmDi2jh3O
3133167

Ostapenko sāk Dohas «WTA 1000» turnīru

Ostapenko sāk Dohas «WTA 1000» turnīru

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Dohas "WTA 1000" turnīra pirmajā spēlē - otrās kārtas mačā - tiksies ar ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu.

Spēle būs kā trešā pēc nozīmes otrajā kortā un varētu sākties pēc plkst.15 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 11.vietu un šajā turnīrā izsēta ar astoto numuru, bet Kaļiņina ir 30.pozīcijā.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās trīs reizes un visos trīs mačos uzvarējusi Ostapenko, kura pretinieci pārspēja 2015.gada Sanktpēterburgas turnīrā un 2022.gada sacensībās Īstbornā un Toronto.

Ostapenko šajā turnīrā no pirmās kārtas bija brīva, savukārt Kaļiņina ar 6-0, 7-6 (8:6) pārspēja 2021.gada "US Open" čempioni Emmu Radukanu no Lielbritānijas (WTA 262.).

Latvijas tenisistei šobrīd ir sekmīgākais sezonas sākums viņas karjerā - rīdziniece paguvusi izcīnīt divas "WTA 500" trofejas Adelaidē un Lincā, savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko apstājās trešajā kārtā. Ostapenko ir astoņi WTA titulu karjerā, bet Kaļiņina pagaidām ir bez augstākā līmeņa tūres trofejām.

Ukrainas tenisiste šosezon tikai turnīrā Abū Dabī tikusi tālāk par vienu maču, pirms došanās uz Dohu zaudējot AAE notikušā turnīra otrajā spēlē.

Astotdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 31.) vai ķīnieti Vanu Sjiņju (WTA 41.).

Pērn Dohā Ostapenko zaudēja otrajā kārtā, turnīru noslēdzot ar 55 ranga punktiem. 2023.gadā turnīrs bija "WTA 500" līmeņa. Savu labāko rezultātu Kataras galvaspilsētā Latvijas tenisiste sasniedza 2016.gadā, kad aizcīnījās līdz finālam.

Jau ziņots, ka dubultspēlēs pērnā gada finālistes Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Turnīrs Dohā norisinās cietā seguma kortos.

Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.

Kompānijā informē, ka, pabeidzot pēdējo ...

Uzspīdējis Latvijas basketbola līgā, šosezon mirdz Vācijā. Saruna ar izlases kandidātu Kārli Šiliņu
Latvijas basketbola izlases kandidāts un pagājušajā sezonā BK "Liepāja" līderis Kārlis Šiliņš turpina progresēt, aizvadot produktīvu sezonu Vācijas basketbola bundeslīgā (BBL). Šiliņš sarunā ar LSM.lv atklāja, kā pacietība un neatlaidība ir palīdzējusi...
Rīdzinieki par iebraukšanu Rīgā vēlas iekasēt naudu no pārējiem

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par īpašu maksas zonu ieviešanu Rīgā, kurās privātiem transportlīdzekļiem ir noteikta iebraukšanas maksa.

Iniciatīvas autors Maksims Revunovs norāda, ka ir Latvijas iedzīvotāji, kuri d...



Komentāri