lv
3EzN3z8GbueUMQN1D4Ieo12f220p5EqIRNb9w2Jr
3128163

EM: Latvijas būvniecības nozare turpina strauji attīstīties (+VIDEO)

EM: Latvijas būvniecības nozare turpina strauji attīstīties (+VIDEO)

Pēdējā ceturksnī inženierbūvniecības apjoms pieauga visstraujāk - par 32,5%.

Visās būvniecības pamatgrupās ir vērojamas izaugsmes tendences, - paziņoja Latvijas Ekonomikas ministrija. Aplūkojot pieauguma tempus nozares ietvaros, līderis ir ēku būvniecība, bet lēnāka izaugsme vērojama inženierbūvniecībā.

"Būvniecības pagājušā gada labie darbības rezultāti uz citu nozaru stagnācijas vai lejupslīdes fona patiesi iepriecina. Neapšaubāmi būvniecības nozares sniegums ir viens no galvenajiem faktoriem, kas pie nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļu pērn ļāva Latvijas ekonomikai noturēties salīdzinoši labā formā - mēs nepiedzīvojām bezdarba pieaugumu, bet tieši pretēji - darba algas un iedzīvotāju labklājības līmenis turpināja augt. Esmu pārliecināts, ka pēc Ekonomikas ministrijas izstrādāto 42 grozījumu pakotnes pieņemšanas birokrātijas mazināšanai nekustamā īpašuma attīstīšanas un būvniecības procesā Latvijas būvniecības nozare piedzīvos jaunu būtisku izrāvienu," - uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ēku būvniecības apjoms pērn palielinājās par 26,8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Nedzīvojamo ēku segments attīstījās straujāk kā dzīvojamo māju segments.

ūvniecības pamatgrupas attīstības dzinuļi bija pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecība un pārējā inženierbūvniecība (to veido hidrotehnisko objektu būvniecība un citur neklasificēta inženierbūvniecība), savukārt ceļu un dzelzceļu būvniecība ir vienīgais nozares segments, kurš nedaudz samazinājās.

Nozares attīstība un tās pozitīvie rādītāji ļauj domāt par šādas tendences turpināšanos arī šogad, tajā pašā laikā paturot redzeslokā izaicinājumus, ar kuriem ekonomika un būvniecības nozare saskaras.

Ornitologi ziemā Latvijā novēroja 56 putnu sugas (+VIDEO)

Akcijas mērķis ir saskaitīt putnus dārzā vai pie putnu barotavas.

Jau septīto gadu pēc kārtas aizvadīta Latvijas Ornitoloģijas biedrības akcija "Ziņo par putniem dārzā". Šoziem pie barotavām 278 vietās Latvijā novēroti 10 294 putni, pārstāvot 56 putnu s...

«Supernovā» skatītāju un žūrijas vērtējums pirmajam trijniekam sakritis

Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursā "Supernova" skatītāju un žūrijas vērtējums par pirmo trīs vietu ieguvējiem pilnībā sakrita, aģentūru LETA informēja LTV.

Konkursā uzvarēja un Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad pārstāvēs Dons ar dziesm...

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā uzvar Izraēlu

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Rīgā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar rezultātu 86:83 (16:19, 19:25, 23:14, 17:17, 11:8) papildlaikā pārspēja Izraēlas valstsvienību.

Pēc divām spēlēm E apakšgrupā Francijai ir divas uzvara...



Komentāri