lv
c0qJtEojykxmOWlqzGX8nDAmYcFoxnILGbEmCbeT
3127696

Divpadsmit nozīmīgas pērn izdotas grāmatas – iesaka Latvijas PEN

Divpadsmit nozīmīgas pērn izdotas grāmatas – iesaka Latvijas PEN
Turpinot iepriekšējo gadu tradīciju, biedrība "Latvijas PEN" iesaka divpadsmit grāmatas, kas pagājušajā gadā iznākušas Latvijā un bijušas nozīmīgas ne tikai kā literāri darbi, bet arī būtiski paplašinājušas autora personiskās brīvības robežas, ietekmējušas latviešu valodas attīstību, pievērsušas lasītāju uzmanību sociāli nozīmīgām, ilgstoši noklusētām tēmām, kā arī veicinājušas izglītotākas, iekļaujošākas un drošākas sabiedrības stiprināšanu Latvijā. Ievērojama daļa šajā sarakstā iekļauto darbu ir veltīti Ukrainai, tās kultūrai un vēsturei, dodot balsi autoriem, kas latviešu valodas telpā līdz šim bijuši mazāk dzirdami, informēja biedrības pārstāvji.
Čakša: Rīga varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā

Rīga jau šogad varētu iesaistīties izglītības finansēšanas reformā, kas nozīmētu, ka reformās iesaistītos skolas ar teju pusi Latvijas skolēnu, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" izteicās izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Politiķe nenosauca konkrētu...

FM: Latvijas eksportētājiem mazinājies ārējais pieprasījums ES (+VIDEO)

2024. gada otrajā pusē varētu atjaunoties mērena izaugsme.

Ārējās tirdzniecības aktivitātes kritums pērnajā gadā bija vērojams visā pasaulē, tostarp arī Eiropas Savienībā jeb galvenajā eksporta tirgū Latvijas precēm, pausts Finanšu ministrijas ziņojumā...

«Supernova» Dons pārliecinoši pirmais bija gan skatītāju, gan žūrijas vērtējumā
Sestdien, 10. februārī tiešraidē par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" uzvarētāju pārliecinoši kļuva Dons ar dziesmu "Hollow" – gan skatītāji, gan žūrija māksliniekam piešķīra pirmo vietu, informēja LTV.


Komentāri