lv
DBcjzbM1dhFLlWtNud8tSBohtqgeqtfEztx59O0B
3124923

Mārupes budžets palielinājies par aptuveni 13 miljoniem eiro

Mārupes budžets palielinājies par aptuveni 13 miljoniem eiro

Mārupes budžets palielinājies par aptuveni 13 miljoniem eiro, liecina "Latvijas vēstnesī" publicētais pašvaldības budžets.

Ja pērn pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi tika lēsti aptuveni 75 miljonu eiro apmērā, tad šogad pamatbudžeta ieņēmumi tiek plānoti 88,9 miljonu eiro apmērā.

Ņemot vērā naudas līdzekļu atlikumu gada sākumā, kas bija 16,5 miljoni eiro, pašvaldības budžets pārsniegs 105 miljonus eiro.

Lielākā daļa jeb 77% ieņēmumu tiks gūti no ienākumu nodokļa, bet 14% - no valsts budžeta transfertiem.

46% izdevumi plānoti izglītībai, 22% - vispārējiem valdības dienestiem, 12% - ekonomiskajai darbībai, 6% - sociālajai aizsardzībai, bet pa 5% atpūtai, kultūrai, sportam, reliģijai kā arī teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai.

Vides aizsardzībai plānots izlietot 2% pašvaldības budžeta, tik pat daudz izdevumu plānoti drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Mārupes novadam pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā jāiemaksā 16,2 miljoni eiro.

Zemnieku protesti Latvijā: piedalās tūkstoši, intereses – atšķirīgas
Nav lauksaimnieku – nav pārtikas – nav nākotnes! Starptautiskajam lauksaimnieku sauklim pievienojušās arī Latvijas organizācijas. Kamēr "Zemnieku saeima" sauca ielās lauksaimniekus ar traktoriem, citi izvēlējās mierīgāku taktiku. Arī intereses ir atšķi...
Pērn samazinājies mākslīgo abortu veikušo sieviešu skaits

Pērn, salīdzinot ar 2011.gadu, samazinājies to sieviešu skaits, kas veikušas mākslīgo abortu, liecina pētījuma "Par Latvijas iedzīvotāju seksuālās un reproduktīvas veselības ietekmējošiem faktoriem un paradumiem" dati.

2023.gadā 15 līdz 49 gadus vecu ie...

Rallijā «Sarma» uzvaras laurus 14. gadu pēc kārtas plūc ārzemju braucējs
Gulbenes novadā 10. februārī noslēdzās Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrais posms – tradicionālais ziemas rallijs "Sarma", kurā arī šogad uzvaru rallija kopvērtējumā izcīnīja ārzemju pilots – igaunis Egons Kaurs, kurš startēja ar "Hyundai i20 VRT" ...


Komentāri