lv
ixnMWlPXn94GJyYTmscSTwrb4SBHnF9rVHQPPM0n
3117807

Nākamgad jaunais Liepājas cietums uzņems ieslodzītos (+VIDEO)

Nākamgad jaunais Liepājas cietums uzņems ieslodzītos (+VIDEO)

Būvniecībā maksimāli tiek izmantoti Latvijā ražoti būvmateriāli un aprīkojums.

Jaunā Liepājas cietuma kompleksa būvlaukumā, Alsungas ielā 29, darbi rīt pilnā sparā. Šobrīd tiek veikti visu sešu kompleksa ēku būvdarbi dažādās stadijās. Darbi notiek, apsteidzot iepriekš iepirkuma piedāvājumā plānoto laika grafiku un ievērojot projekta realizācijai paredzēto budžetu.

Jaunā Liepājas cietuma kompleksa būvniecībā maksimāli tiek izmantoti Latvijā ražoti būvmateriāli un aprīkojums. Tiek izmantotas tikai Latvijā ražotās dzelzsbetona un metāla konstrukcijas, no kurām lielākā daļa ražotas Liepājā. Būvniecībā tiek izmantoti īpaši risinājumi, lai nākotnē atvieglotu darbu cietuma darbiniekiem un mazinātu riskus, kas saistīti ar ieslodzīto neatļautām darbībām. Arī inženiertīkli tiek izbūvēti ievērojot īpašas drošības prasības, kas piemērotas ieslodzījuma vietas specifikai. Būvlaukumā ir izbūvētas ieslodzīto kameru paraugversijas, kas tiek testētas, lai visi materiāli un risinājumi nodrošinātu maksimālu drošību un ilgmūžību.

2022.gada 22.novembrī SIA Tiesu namu aģentūra un iepirkuma uzvarētājs SIA Citrus Solutions parakstīja līgumu par jauna cietuma kompleksa Liepājā projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbiem. Liepājas cietuma komplekss Latvijā būs pirmais jaunbūvētais cietums pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas. Cietumā paredzētas vietas 1200 ieslodzītajiem. Ieslodzījuma vietas būvniecību plānots pabeigt līdz 2025.gada septembrim.

Būvdarbi paralēli tiek veikti visām sešām cietuma kompleksa ēkām, kā arī tiek ierīkoti ārējie inženiertīkli. Divām ēkām - cietuma administrācijas un atklātā tipa cietuma ēkai jau ir izbūvētas nesošās konstrukcijas un uzsākti jumta izbūves darbi, logu montāža, starpsienu mūrēšana un iekšējo tīklu izbūve. Uzreiz pēc projekta saskaņošanas - 2023.gada decembrī ir uzsākta divu lielāko ēku - abu ieslodzīto izmitināšanas korpusu būvniecība, tiek veikti saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāžas darbi. Uzņemšanas un īpašo režīmu korpusa ēkas kontūru arī jau var saskatīt, jo notiek zemgrīdas inženiertīklu un pamatu izbūve. Izglītības un nodarbināšanas korpusa ēkai ir uzsākta pamatnes gatavošana. Ar katru nedēļu darbinieku skaits objektā pieaug, plānots, ka visintensīvākajā būvniecības laikā, kas paredzēts šovasar, objektā vienlaikus strādās līdz 400 cilvēkiem.

Pasažieru vilciens plāno nodrošināt divus reisus dienā maršrutā Rīga-Liepāja

AS "Pasažieru vilciens" (PV) plāno no 2024.gada 1.septembra atklāt otro ikdienas reisu Liepājas virzienā, nodrošinot iespēju no Liepājas uz Rīgu un pretējā virzienā braukt divas reizes dienā, pavēstīja PV pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka gala ...

Februārī Valmierā tiks atklāts nozīmīgs mākslas festivāls (+VIDEO)

Pilsētas iedzīvotāji varēs atrast sevi virtuālajā realitātē.

No 26. februāra līdz 3. martam norisināsies otrais Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls, kura programmā šogad iekļauti mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Kanādas un Norvē...

Latvijas skolotāji aicināti uz bezmaksas apmācībām laikmetīgajā mākslā (+VIDEO)

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs ir sistemātiski strādājis pie izglītības programmu veidošanas bērnu un jauniešu auditorijai.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) aicina skolotājus uz pieciem semināriem, kuros būs iespēja iepazīties ar LCCA izs...



Komentāri