lv
YaAigQ7ia5S6zWzwRIOos2pLPeO8cBJV92kOUfEW
3112421

Grobiņas un Pāvilostas iedzīvotājiem pēc pasta būs jāmēro 50 km (VIDEO)

Grobiņas un Pāvilostas iedzīvotājiem pēc pasta būs jāmēro 50 km (VIDEO)

Dienvidkurzemē pasta pakalpojumi tiks koncentrēti Liepājā.

“Latvijas Pasts” paziņojis, ka šī gada laikā plāno likvidēt atlikušās Dienvidkurzemes novadā esošās pasta nodaļas. Precīzs slēgšanas datums patlaban ir noteikts Grobiņas pagasta pasta nodaļai – 22. februāris – un Pāvilostas pasta nodaļai – 29. februāris.

Šobrīd gan ziņo, ka Latvijas Pašvaldību savienība ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu vienojusies pārskatīt pasta nodaļu reorganizācijas plānus atbilstoši novadu iedzīvotāju vajadzībām.

Kā vienu no iemesliem, kāpēc ir pieņemts šāds lēmums, uzņēmums min fokusēšanos uz jaunu stratēģisko virzienu:

“Laikā, kad papīra dokumentus pakāpeniski aizvieto e-dokumenti un preses patēriņu ietekmē elektroniskie mediji, samazinās arī vēstuļu un drukāto izdevumu aprite. Arvien vairāk klientu dod priekšroku pakomātiem jebkurā diennakts laikā, izmantojot drošus un parocīgus digitālos risinājumus. Сilvēku pieprasījums palielinās arī pēc iepirkšanās pašmāju un ārzemju interneta veikalos. Tas novērojams daudzviet Latvijas teritorijā, tai skaitā Dienvidkurzemes novada iedzīvotāju vidū,” norāda uzņēmuma pārstāvji.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības Pāvilostas klientu apkalpošanas speciāliste Ilze Janvare pastāsta, ka pasta nodaļas slēgšana tiekot apspriesta. Pāvilostnieki pret to ir noskaņoti ļoti negatīvi.

“Neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu priecīgs. Bet, domāju, ka cilvēki saprot, ka pašvaldība nav vainīga, tāpēc mums tieši neviens nav sūdzējies,” atzīst I. Janvare.

Viņa norāda, ka tas ir pilnīgi saprotams, ka cilvēki nav priecīgi, ja tuvākā pakalpojumu saņemšanas vieta būs Liepājā, kas ir 50 km attālumā.

“Cilvēkiem, jo sevišķi vecāka gadagājuma, kas izmanto šos pakalpojumus, būs grūti. Iedomājos arī, ka pastniekam pēc avīzēm būs jābrauc uz Liepāju, tad jāizvadā pa Sakas pagastu un Pāvilostu un vēl papildus jāpilda visi pārējie pienākumi – tas ir 50 km attālumā".

Grobiņniece Ausma Bērziņa atzīst, ka pati pastu apmeklē retu reizi – tikai tad, kad pienācis laiks abonēt žurnālus. “Es nemaz nezināju, ka slēgs pastu. Runājot ar dēlu, es šausminājos, ka visā valstī likvidē pastus, un viņš ieminējās, ka Grobiņā arī. Nodomāju, ka nevar būt, ka pat te slēgs! Vienmēr redzu, ka tur ir rindas un daudz cilvēku.

Cīņā pret finanšu noziegumiem valstī tiek izmantotas viedās tehnoloģijas (VIDEO)

Salīdzinot ar 2022.gadu, pērn par 84% palielinājās tieši investīciju krāpšanas gadījumu skaits.

"Par klientu izpētes rīku izmantošanu cīņā pret finanšu noziegumiem pasaulē tiek diskutēts jau daudzus gadus. Neraugoties uz salīdzinoši nelielo tirgu, Latvi...

Eksperts prognozē lielu lomu ūdeņradim Latvijas transportā (+VIDEO)

Problēma ir tā, ka ir nepieciešami ļoti specifiski uzglabāšanas apstākļi

Pēc žurnāla Profi Latvija galvenā redaktora Guntara Pulsa domām, ūdeņradis varētu rast lietojumu smagajā komerctransportā - sektorā, kas aktīvi meklē veidus, kā panākt mazāk izmešu...

Kredītu pārfinansēšana būtu finansiāli izdevīga hipotekārajiem kredītiem

Latvijas Bankas aplēses liecina, ka tīri teorētiski kredītu pārfinansēšana būtu finansiāli izdevīga mazliet vairāk nekā trešdaļai no visiem hipotekārajiem kredītiem, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomisti Kārlis Vilerts, Konstantī...



Komentāri