lv
oCu3pgDKZl5qlS8B5xbPxA7loA4r5tnRTbFgWtcD
3100951

Latvija un Maroka vienojas par plāna izstrādi turpmākai sadarbībai

Latvija un Maroka vienojas par plāna izstrādi turpmākai sadarbībai

Latvija un Maroka vienojusies par ceļa kartes izstrādi turpmākai sadarbībai, informē Ārlietu ministrija.

Rabātā, Marokā, otrdien norisinājās Latvijas un Marokas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuru laikā notika tikšanās Marokas Ārlietu ministrijā, Marokas parlamentā un Enerģētikas ministrijā.

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons un Marokas Ārlietu, Āfrikas sadarbības un diasporas ministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektors Redvans Adgogi pārrunāja divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, vides ilgtspējības un izglītības jomā, kā arī uzsvēra gatavību stiprināt Latvijas un Marokas sadarbību kultūras nozarē.

Latvijas delegācijas vadītājs atzinīgi vērtēja Eiropas Savienības-Marokas dialoga plašo spektru. Sarunu partneri vienojās par nepieciešamību uzturēt regulāru dialogu un izstrādāt ceļa karti turpmākās sadarbības īstenošanai. Konsultāciju laikā apsprieda arī aktuālo situāciju saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā, reģionālās drošības jautājumus Magribas un Sāhila reģionos, kā arī abu valstu intereses sadarboties ANO.

Tiekoties ar Marokas parlamenta Pārstāvju palātas Ārlietu, valsts aizsardzības un diasporas lietu komisijas prezidenti Nadju Boaidu, tika pārrunātas parlamentārās sadarbības attīstības iespējas.

Enerģētikas un ilgtspējīgas attīstības ministrijas ģenerālsekretārs Zahārijs Hašlāfs Latvijas delegāciju iepazīstināja ar Marokas plāniem attīstīt tā dēvētās zaļās enerģijas ražošanu, valsts attīstības galvenajiem virzieniem, savukārt Viļumsons Marokas kolēģus informēja par Latvijas tautsaimniecības eksportspējīgajām nozarēm un potenciālajiem turpmākās sadarbības virzieniem.

Žogu uz Latvijas-Krievijas robežas cels četri uzņēmumi

Kopējā līgumu summa par žoga izbūvi astoņās lotēs ir 50,2 miljons eiro (ar PVN).

Pēc divām VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātajām cenu aptaujām ir zināmi būvnieki žoga izbūvei 113 km garumā jeb aptuveni divām trešdaļām no jauna izbūvējamā ...

Grīziņkalna biedrība: Rīgas dome kavē tirgus izveidi (+VIDEO)

Uzlādes punkta integrēšana apkaimes laukumā ir absurda un nav iespējama.

Līdzdalības budžeta konkursā iedzīvotāju atbalstītais priekšlikums, kas paredz degradētas teritorijas Grīziņkalnā (J. Asara/Pērnavas ielas krustojums) pārveidi par apkaimes tirgus ...

Spēlētāju pārejas futbolā: Latvijas klubi talantu izkopšanā spēj darījumos labi nopelnīt
Eiropā spēcīgākajās futbola līgās 31. janvāris bija īpaša diena, jo aizvērās ziemas transfēru jeb spēlētāju pāreju periods. Pastarpināti lielajos darījumos iesaistījās Latvijas klubi - bijušais FK RFS uzbrucējs Andrejs Iličs pievienojās Francijas augst...


Komentāri