lv
VoriFCDBww6cPU5w37aPXjc3XA8z1yXd2UVFKZ96
3096392

Latvijā ir izveidota pusvadītāju attīstības stratēģija (+VIDEO)

Latvijā ir izveidota pusvadītāju attīstības stratēģija (+VIDEO)

Uzsvars tiek likts uz kompetenču celšanu un sadarbību starp akadēmisko un rūpniecisko sektoru.

Ir pabeigts Rīgas Tehniskās universitātes un LU Cietvielu fizikas institūta veikts pētījums “Starptautiskā tehnoloģiju tirgus izpēte”

Tas mērķis bija:

-identificēt Latvijas iespējas un potenciālu iekļauties globālajā pusvadītāju vērtību ķēdē,
novērtēt to ietekmi uz Latvijas ekonomiku,

-izstrādāt priekšlikumus pētniecības, izglītības un inovāciju un uzņēmējdarbības vides attīstībai pārskatāmā laikā periodā (10 gadu laikā).

Pētījumā izstrādāta un izvirzīta Latvijas stratēģija pusvadītāju nozares attīstībai. tratēģija paredz pusvadītāju jomas kapacitātes stiprināšanu ilgtermiņā, veicinot talantu piesaisti un noturēšanu, izveidojot jaunas mācību programmas un palielinot izpratni par nozari, stasta vietne labsoflatvia.lv.

Uzsvars tiek likts uz kompetenču celšanu un sadarbību starp akadēmisko un rūpniecisko sektoru, kā arī nišu identificēšanu produktiem un tehnoloģijām ar augstu pievienoto vērtību un nesātinātiem tirgiem.

Stratēģijā paredzētas aktivitātes, kas ietver dizainu, testēšanu, iepakošanu un pilotlīniju izveidošanu, īpaši uzsverot silīcija un polimēru fotonikas nozari. Šajā jomā jau pastāv sadarbība ar Elektronikas un datorikas institūtu (EDI) un Cietvielu fizikas institūtu (CFI), un ir plānots šo sadarbību paplašināt, lai veicinātu jaunu un inovatīvu produktu radīšanu. Līdztekus tam tiek plānots papildināt testēšanas un dizaina laboratorijas ar iepakošanas iekārtām, kas atbalstīs jaunuzņēmumu un esošo uzņēmumu attīstību Latvijā.

Vācijas Federālā bankas pārstāvja iecelšana Baltijā – ekonomisks, politisks un simbolisks solis
Vācijas Federālā banka iecēlusi savu pirmo pārstāvi Baltijas valstīs, lai padziļinātu saiknes ar Latvijas, Igaunijas un Lietuvas centrālajām bankām, ziņo Eng.lsm.lv. Federālās bankas un tās pārstāvja ierašanās vairoja lielās cerības, ka Baltijas valstī...
Azartspēļu apgrozījums pērn Latvijā pieaudzis par 9%

Latvijā azartspēļu kompāniju ieņēmumi no azartspēlēm pagājušajā gadā pieauguši par 9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, sasniedzot 288,633 miljonus eiro, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotie dati.

Tostarp pērn ceturtajā ceturksnī aza...

VID lielu pārmaiņu priekšā: jākļūst par servisa iestādi

Kopumā pasaulē nodokļu administrācijas virzās uz to, ka iestāde un klients ir partneri.

Otrdien, 6. februārī, Ministru kabinets izskatīja informatīvo ziņojumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbības pilnveides pasākumiem. Tajā Finanšu ministrija pie...



Komentāri