lv
VMRZzQG48J0GuR4jE5TF62F6g1tEvCngdQCLe9EU
3095939

Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā Rīgā notiks mītiņš

Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā Rīgā notiks mītiņš

Pie Brīvības pieminekļa Rīgā Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā, 24.februārī, no plkst.12.30 notiks mītiņš "Kopā līdz uzvarai!", informē Latvijas Pilsoniskās alianses pārstāve Anna Luīze Pētersone.

Viena no pasākuma organizatorēm, Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga norāda, ka tuvojamies jau trešajam Krievijas izraisītā pilna mēroga kara gadam Ukrainā. Tas nozīmē, ka solidaritātei un atbalstam šogad jābūt vēl spēcīgākam.

"Ukrainas tautas cīņa par brīvību un demokrātiju ir mūsu kopīga cīņa par mierīgu un taisnīgu pasauli. Aicinu visus vienoties kopīgā mītiņā pie Brīvības pieminekļa - lai Latvijas atbalsts Ukrainai tiek sadzirdēts gan Ukrainā, gan visā pasaulē," atzīmē Zonberga.

Pasākuma dalībniekus uzrunās vairākas Latvijas un Ukrainas amatpersonas un sabiedriskie aktīvisti. Vienlaikus parkā pie Brīvības pieminekļa darbosies ierakumu sveču darbnīcas un mantu ziedojumu punkti.

Mītiņa dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogu, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, kuras varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības.

Saeimā atbalsta soda palielināšanu par palīdzību ārvalstij vērsties pret Latviju

Saeimas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisija šodien atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) priekšlikumu, kas paredz soda par palīdzību ārvalstij vērsties pret Latviju palielināšanu līdz desmit gadiem.

Pašlaik par darbību n...

Latvijas handbola izlase iegūst iespēju piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijā
Latvijas Handbola federācija (LHF) saņēmusi Eiropas Handbola federācijas (EHF) informāciju par iespēju vīriešu valstsvienībai piedalīties 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā, lai gan komanda iepriekš nepārvarēja priekškvalifikācij...
Latvijā arvien vairāk bērnu neapmeklē skolu

Iepriekšējos trīs mācību gados ir turpinājis palielināties skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā, liecina "Ziņojuma par bērnu stāvokli valstī 2021.un 2022.gadā" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) dati.

2020./2021. ...



Komentāri