lv
owfa4wuUTIUctoh36z8Ddvwb06V5FIZtXCulWSpk
3090388

«Mēs neesam Maskavas guberņa!»: Bauskā protestā piedalās ap 100 lauksaimnieku

«Mēs neesam Maskavas guberņa!»: Bauskā protestā piedalās ap 100 lauksaimnieku

Bauskā protestā piedalās vairāk nekā 100 lauksaimnieku ar traktoriem un automašīnām. Kā sacīja vietējā protesta organizatore Liene Grantiņa, atsaucība bija lielāka, nekā gaidīts pat optimālākajos scenārijos.

"Mēs esam visi kopā vienā vārdā - lauksaimnieki. Ja mums saka "Mēs tur Eiropā!", mēs esam Eiropa, mēs neesam Maskavas guberņa, kurai jāņem pretī neskaidros produktos audzētu produkciju. Mūsu latviešu armijai nav jāēd Krievijā ražoti cepumu un mūs bērniem uz galda nav jāliek maize ar 30 gadus aizliegtiem augu aizsardzības līdzekļiem," sacīja Grantiņa.

Aptaujātie lauksaimnieki minēja, ka galvenokārt viņus satrauc Krievijas graudu imports un Eiropas Savienības (ES) Zaļais kurss. Lauksaimnieki ir ievērojuši pret Krieviju noteiktās sankcijas un pārtraukuši lietot Krievijas minerālmēslus, tā vietā izmatojot dārgākas alternatīvas. Tāpat Latvijas lauksaimniekiem jāievēro Eiropas Savienības (ES) Zaļā kursa nosacījumi, bet Krievija tirgū ieved un pa lētu naudu tirgo graudus, kam tādu ierobežojumu nav un tādējādi kropļo konkurenci.

"Mēs nevaram konkurēt ar Krievijas degvielas cenām, Krievijas minerālvielu cenām. Mēs esam tā sabiedrības daļa, kas iznesusi sankcijas," sacīja zemnieku saimniecības "Eriņi" saimnieks Andris Grantiņš.

Grantiņš uzsvēra, ka lauksaimniekiem ir būtiska nozares sakārtošana un ilgtspēja, jo tieši lauksaimnieki ir tie, kas dzīvo Latvijas lauku teritorijās, un cilvēki ir tie, kas veido Latviju, nevis ierēdņi, kas sēž savos kabinetos.

Pirmdien Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē notiek lauksaimnieku protesti.

Saldus futbola komanda pārceļas uz Rīgu, apvienojoties ar «PPK»
Pērnās sezonas pēc spēka otrās jeb "Nākotnes līgas" futbola klubs "Leevon" un pērnās sezonas 2. līgas (pēc spēka 3. līgas) dalībnieks FK "PPK" ir apvienojuši savus spēkus, lai turpmāk Latvijas čempionātā startētu zem viena nosaukuma – "Leevon PPK", vēs...
Latvijas pasts sola attīstību, nevis nodaļu slēgšanu

VAS Latvijas Pasts šogad koncentrēsies uz augstvērtīgu pasta un finanšu pakalpojumu nodrošināšanu, lai saskaņā ar uzņēmuma attīstības plāniem palielinātu savu konkurētspēju. Nacionālā pasta operatora vīzija - būt par pirmo izvēli ikkatra iedzīvotāja sū...

Porziņģim 26 punkti «Celtics» uzvarā pār «Grizzlies»

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 26 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, palīdzot Bostonas "Celtics" komandai savā laukumā ar 131:91 (29:20, 41:30, 29:26, 32:15) sagraut Memfisas "Grizzlies" vienību.

Porziņģis lau...



Komentāri