lv
vhm6he6gSIMxnU9GMU3yLs4GzywXKKDS9gaQsNXA
3081187

Izsludināta pieteikšanās Turcijas stipendijām

Izsludināta pieteikšanās Turcijas stipendijām

Latvijas izglītības institūciju absolventi un topošie šī gada absolventi, kā arī pētnieki un akadēmiskais personāls var pieteikties, lai saņemtu Turcijas stipendiju programmai, aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības attīstības aģentūrā.

Turcijas stipendiju programma piedāvā daudzas stipendiju iespējas, sākot no ilgtermiņa bakalaura, maģistra, kā arī doktorantūras stipendijām, pētniecības, uz sasniegumiem balstītām stipendijām, līdz mākslas un kopīgo stipendiju programmu stipendijām.

Turcijas stipendiju programma nodrošina ikmēneša stipendiju 3500 Turcijas liras (ap 106 eiro) bakalaura līmenī, 5000 Turcijas liras (ap 152 eiro) maģistra līmenī, 6500 Turcijas liras (ap 198 eiro) doktorantūras līmenī, kā arī 12 000 Turcijas liras (ap 365 eiro) pētniekiem.

Tā arī sedz mācību maksu, ļauj apgūt turku valodu studiju pirmajā gadā, nodrošina izmitināšanu, sedz vienreizēju lidojuma biļeti, kā arī nodrošina veselības apdrošināšanu.

Lai pieteiktos bakalaura studiju stipendijām, pretendentam jābūt ne vecākam par 21 gadu, maģistra studiju stipendijām - ne vecākam par 30 gadiem, doktorantūras stipendijas gadījumā - ne vecākam par 35 gadiem, savukārt - pētniecības stipendijas pretendentiem jābūt ne vecākiem par 50 gadiem.

Pieteikties stipendijai studijām var līdz 20.februārim, bet pētniecībai - četras reizes šī gada laikā.

Latvijas dzelzceļš izsolīs sešus nekustamos īpašumus

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) elektroniskajā izsolē pārdos divus nekustamos īpašumus Daugavpilī, pa vienam nekustamajam īpašumam Rēzeknē un Madonas novadā, kā arī divus nekustamos īpašumus Jelgavas novadā, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevu...

Latvijas bobslejisti netiek augstāk par 8. vietu Pasaules kausa posmā Siguldā
Latvijas bobsleja pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās divnieku ekipāžas ar stūmējiem Dāvi Spriņģi un Dāvi Kaufmani sestdien Siguldā Pasaules kausa sestajā posmā ieņēma attiecīgi dalītu 8. un 14.vietu.
Deputāti lūdz skaidrot iecerēto skolu tīkla optimizācijas procesu

Partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) Saeimas frakcijas deputāti ir vērušies pie izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ar lūgumu skaidrot iecerēto skolu tīkla optimizācijas procesu.

Deputāti interesējas, cik skolas būtu jāreformē vai jāslē...



Komentāri