lv
GlXfS7pC9my3cNqtF6fYv9CnYhvxPafNY1ZRpn3V
307505

Šodien vēlēs RSU rektoru

Šodien vēlēs RSU rektoru

Šodien plkst.14 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norisināsies RSU Satversmes sapulce, kurā vēlēs jauno universitātes rektoru, liecina informācija RSU mājaslapā.

Jau ziņots, ka RSU Padome kā rektora amata kandidātu nākamajam termiņam virza pašreizējo augstskolas rektoru profesoru Aigaru Pētersonu.

Satversmes sapulce sastāv no 130 augstskolas pārstāvjiem, kuru vidū ir gan RSU akadēmiskais un administratīvais personāls, gan studenti. Ievēlēšanai pretendentam jāiegūst vairāk nekā puse Satversmes sapulces locekļu balsu.

Jau ziņots, ka RSU izsludināja konkursu uz rektora amatu. No amata kandidātiem tika sagaidīta nevainojama reputācija, vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā pēdējo desmit gadu laikā, zinātnes doktora grāds, akadēmiskā darba pieredze, kā arī pieredze un sasniegumi zinātnē un augstākās izglītības jomā.

RSU rektora amatam pieteicās trīs pretendenti, tai skaitā arī kandidāts no ārvalstīm. Pretendentu iesniegto dokumentu pārbaudei, kā arī konsultanta pakalpojumiem vērtēšanas procesā padome piesaistīja personāla atlases kompāniju "Fontes Executive Search".

Izvērtējot kandidātus divās kārtās, uz ievēlēšanu Satversmes sapulces sēdē padome vienbalsīgi lēma virzīt Pētersonu. Viņa pirmais piecu gadu termiņš beigsies šā gada 31.decembrī, un saskaņā ar likumu rektoru uz piecu gadu termiņu ievēlē ne vairāk kā divas reizes.

Rektora bruto alga noteikta 9052 eiro mēnesī.

Rimšēviča kukuļņemšanas krimināllietā turpinās liecinieku uzklausīšanu

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā šodien plkst.10 turpinās skatīt bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietā tiks turpināta liecinieku uzklausīšana.

Iepriekš Eiropas Savienības Tiesa (EST) spr...

Valsts pensiju plānos uzkrātais kapitāls šogad sarucis par 9%

Valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju otrā līmeņa ieguldījumu plānos uzkrātais pensiju kapitāls šogad deviņos mēnešos samazinājies par 9% jeb 538,868 miljoniem eiro, septembra beigās veidojot 5,46 miljardus eiro, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un k...

Ijabs: Eiropai jākontrolē stratēģiskās investīcijas

Eiropas Savienības (ES) līmenī stratēģiski svarīgās nozarēs ir jākontrolē gan ārvalstu investīcijas Eiropā, gan Eiropas kompāniju investīcijas ārvalstīs, otrdien debatēs Eiropas Parlamentā (EP) sacījis deputāts Ivars Ijabs (LA).

Kā aģentūru LETA informē...



Komentāri