lv
gTFY24YGgGfsgjd98Jejfl34rQGiIZNESptU7OzN
307492

Deputāti tiksies ar SPRK cerībā apturēt Sadales tīkls tarifu pieaugumu

Deputāti tiksies ar SPRK cerībā apturēt Sadales tīkls tarifu pieaugumu

Politiskā partija "Stabilitātei!" piektdien, 25.novembrī, tiksies ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) ar mērķi apturēt Elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" ieceri palielināt pārvades pakalpojuma maksu vidēji par 75%, informēja partijas pārstāvji.

Vienlaikus partijā atzina, ka pašlaik nekas neliecina, ka "Sadales tīkls" pieļautu iespēju atteikties no šī plāna.

"Stabilitātei!" līderis Aleksejs Rosļikovs pauda, ka parlamenta deputātiem ir īstais laiks izmantot savas pilnvaras, lai pārliecinātu regulatoru neapstiprināt jaunos tarifus. Latvijas ģimenēm un uzņēmējiem šāds tarifs būtu ārkārtīgi apgrūtinošs, atzīmēja politiķis, piebilstot, ka tām ģimenēm un uzņēmējiem, kuri ir pārgājuši uz saules enerģijas izmantošanu, "Sadales tīkla" iecere ir "spļāviens sejā".

Kā ziņots, "Sadales tīkls" plāno palielināt elektroenerģijas sadales tarifu par vidēji 75%, pavēstīja kompānijā.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji uzsver, ka konkrētas tarifa izmaiņas būs atkarīgas no pieslēguma veida un patēriņa apmēra. Tostarp mājsaimniecībām ar apmēram 100 kilovatstundu (kWh) patēriņu mēnesī tarifa pieaugums, ieskaitot sadales tarifā iekļauto pārvades tarifa maksu, būs 6-8 eiro apmērā.

Tarifa projekts pirmdien publicēts arī oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Jāņem vērā, ka pārvades un sadales pakalpojums klienta elektrības rēķinā veido nelielu daļu, tāpēc kopējais maksas par elektroenerģiju pieaugums būs daudz mazāks," pauž "Sadales tīkla" pārstāvji.

Tāpat kompānijā min, ka tiks mainīta arī tarifa struktūra, padarot to lietotājiem vienkāršāku un ilgtspējīgāku, kā arī sniedzot iespēju klientiem izvēlēties patēriņa paradumiem piemērotu fiksētās - mainīgās tarifa komponentes īpatsvaru.

Plānots, ka jaunais sadales tarifs stāsies spēkā 2023.gada 1.jūlijā. Vienlaikus, lai virzītu izmaiņas pakāpeniski un līdz ar to mazinātu kopējo tarifa maksas pieaugumu, "Sadales tīkls" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) priekšlikumu tarifa korekcijai un attiecīgi daļējam maksas pieaugumam jau no 2023.gada 1.janvāra.

Kompānijā piebilst, ka "Sadales tīkls" šobrīd gaida regulatora vērtējumu, lai nepieciešamības gadījumā priekšlikumu pilnveidotu.

Rīgā naktī ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Rīgā aizvadītajā naktī ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī plkst.2.30 glābēji tika izsaukti uz divstāvu dzīvojamo māju Zemgales priekšpilsētā, kur bija izcēlies ugunsgrēks un izveidojies stip...

Francūži neticēja, ka būs karš, vācieši uzskatīja, ka Kijivai jāpadodas

Francijas vadība februārī nav ticējusi, ka Krievija sāks pilna mēroga karu pret Ukrainu, bet Vācijas līderi uzskatījuši - ja tas notiks, tad Kijivai labāk padoties, intervijā telekanālam "CNN Portugal" sacīja bijušais Lielbritānijas premjerministrs Bor...

Skotijai nav tiesības rīkot jaunu neatkarības referendumu, lemj Lielbritānijas Augstākā tiesa
Lielbritānijas Augstākā tiesa nolēmusi, ka Skotijai nav likumīgas tiesības nākamgad rīkot jaunu neatkarības referendumu bez Londonas piekrišanas.


Komentāri