lv
LRSJODBxWgL8QDXtNsoy5hw8WEP3aQ720xXsLY85
3065366

Bijušais Saeimas deputāts dosies uz Ukrainu, «lai sistu orkus»

Bijušais Saeimas deputāts dosies uz Ukrainu, «lai sistu orkus»

Kopš normatīvā regulējuma pieņemšanas kopumā saņemti 14 Latvijas iedzīvotāju pieteikumi karot Ukrainas armijas pusē, pavēstīja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Pagājušajā nedēļā par pievienošanos Ukrainas aizstāvjiem tviterī paziņojis bijušais Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš no Jaunās konservatīvās partijas. Riekstiņš gan ir iekļauts kā 17.numurs partijas sarakstā kandidēšanai jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

"Varu apliecināt - februāra otrajā pusē dodos uz Ukrainu, lai pievienotos viņu armijai un sistu orkus. Sīkākas informācijas šobrīd nebūs," paziņojis Riekstiņš.

Saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai Saeima 2022.gada 28.februārī pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā 1.martā.

Brīvprātīgajiem, kuri vēlas stāties Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajā Starptautiskajā teritoriālās aizsardzības bataljonā, jāvēršas Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas no vēstniecības brīvprātīgajam jāziņo NBS Mobilizācijas pārvaldei, rakstot vēstuli uz adresi Krustabaznīcas iela 9, Rīga, LV-1006, vai arī elektroniski parakstītu vēstuli uz e-pasta adresi "rpus@mil.lv", norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dienesta veidu un dienesta valsti.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija un NBS aicinājuši pilsoņus pirms iesaistīšanās aktīvā karadarbībā Ukrainā ļoti nopietni izvērtēt savas militārās zināšanas un iemaņas, kuras miera apstākļos ir iespējams iegūt, sākot dienestu Latvijas bruņotajos spēkos.

NBS norādījuši, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu NBS, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā dzīvību zaudējis viens Latvijas karotājs. Pērn 1.oktobrī Limanā, Kramatorskas rajonā, drona raidīta trāpījuma rezultātā viņš gāja bojā. Tāpat zināms, ka kaujās vismaz divi ir guvuši dažādus ievainojumus un kādā sprādzienā traumas bija guvusi arī kaujas mediķe Sarmīte Cīrule.

KEM: atjaunojamās enerģijas projektu skaits tuvojas 10 tūkstošiem (+VIDEO)

Latvijā kļūst arvien vairāk siltumsūkņu, saules kolektoru, saules paneļu, vēja ģeneratoru un koksnes katlu.

Janvāra beigās Klimata un enerģētikas ministrija apkopoja pieteikumus atbalsta saņemšanai atjaunojamās enerģijas jomā: iesniegto projektu skaits...

Policija iegādāsies dronus automatizētiem lidojumiem. Uz kurieni tie lidos?

Pirmie automatizētie dronu lidojumi Rīgā tiks veikti Vecāķu un Ķīšezera pludmalē,

Rīga kopā ar Turīnu testēs dronu tehnoloģijas pašvaldības policijas operatīvajā darbā. Tas notiks, piedaloties Eiropas Savienības pilotprojektā "5G4LIVES".

Par projekta pi...

200 000 eiro festivālam? Rīgā asi diskutē par «Positivus» rīkošanu

Rīgas domes sēdē šodien asas diskusijas raisījās par atbalstu festivāla "Positivus" rīkošanai galvaspilsētā.

Šis būs jau trešais gads, kad pašvaldība atbalsta šī festivāla rīkošanu. Daļa deputātu pauda atbalstu festivālam, bet daļa uzskata, ka 200 000 e...



Komentāri