lv
YW1mZXX6Yld0qEM5GDsspORcTjNf6483g9eURMbs
3052385

Vācijas vilcienu mašīnisti pārtrauc streiku

Vācijas vilcienu mašīnisti pārtrauc streiku

Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrība (GDL) priekšlaicīgi beigusi pieteikto sešu dienu streiku, agrā pirmdienas rītā paziņojis dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" (DB).

Normāla kravas vilcienu satiksme tika atsākta jau svētdienas vakarā, bet agrā pirmdienas rītā streiku izbeiguši arī pasažieru vilcienu mašīnisti.

Tomēr pirmdienas gaitā joprojām gaidāmi atsevišķi traucējumi tālsatiksmes maršrutos, pavēstījis DB pārstāvis, piebilstot, ka iespējami arī lokāli traucējumi dažos reģionālajos maršrutos.

Tas bija jau ceturtais un pagaidām ilgākais streiks GDL un DB konfliktā par kolektīvo līgumu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka tas ilgs līdz pirmdienai plkst.18 (plkst.19 pēc Latvijas laika).

Kā nedēļas nogalē noskaidrojusi aģentūra DPA, pagaidām saskaņā ar GDL un DB vienošanos jauni streiki vismaz līdz 3.martam nav plānoti.

5.februārī aiz slēgtām durvīm atsāksies sarunas, cerot, ka līdz marta sākumam beidzot izdosies panāk vienošanos par algu paaugstināšanu.

Sarunu galvenais klupšanas akmens ir darbadienas saīsināšana darbiniekiem, kas strādā maiņās.

Kā ziņots, pasažieru vilcienu mašīnisti streikoja kopš trešdienas rīta, bet kravas vilcienu vadītāji streiku sāka jau otrdienas vakarā.

Streika laikā tālsatiksmes maršrutos DB spēja nodrošināt ierastos pakalpojumus tikai 20% apmērā un vilcieni kursēja saskaņā ar ārkārtējās situācijas sarakstu.

Sarunas par algu paaugstināšanu sākās jau novembrī.

Aizpagājušās nedēļas beigās DB izteica jaunu piedāvājumu, kas paredzēja algu paaugstināšanu par 4,8%, sākot no augusta, un vēl 5% pielikumu 2025.gada aprīlī.

Pēc tam mašīnistiem un vilciena pavadoņiem tiktu piedāvāta izvēle starp papildu algas paaugstinājumu par vēl 2,7% vai darbadienas saīsināšanu par stundu, sākot ar 2026.gada janvāri.

Tomēr arodbiedrība paziņoja, ka šis piedāvājums to neapmierina.

Valsts prezidents nākamnedēļ valsts vizītē apmeklēs Maltu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ, no 4.februāra līdz 7.februārim, valsts vizītē apmeklēs Maltu.

Valsts vizītes laikā Rinkēvičam plānotas tikšanās ar Maltas prezidentu Džordžu Vellu, Maltas Ministru prezidentu Robertu Abelu un citām Maltas a...

Elīna Ieva Vītola izcīna ceturto vietu pasaules čempionātā kamaniņu sportā

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergas trasē izcīnīja ceturto pasaules čempionātā kamaniņu sportā, Kendija Aparjode bija sestā, Sigita Bērziņa ieņēma 15.vietu, bet Frančeska Bona bija 30.pozīcijā.

Par pasaules čempioni tika kronēta au...

Policija izmeklē krāpšanu pārtikas piegādē Ādažu militārajai bāzei

Militārā policija izmeklē krāpšanu pārtikas piegādē Ādažu militārajai bāzei, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums informē, ka Militārā policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai, ja to izdarījusi or...



Komentāri