lv
aCOihHJEBGQ8s6kIpbXR0AaARYcEAaJhNLVxPeXu
3043338

IUB neļauj Rīgas satiksmei slēgt līgumu par apsardzes pakalpojumiem

IUB neļauj Rīgas satiksmei slēgt līgumu par apsardzes pakalpojumiem

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēmis neļaut pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" slēgt 2,5 miljonus eiro ērtu līgumu par apsardzes pakalpojumu sniegšanu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Iepirkumā tika saņemtas sūdzības saistībā ar viena no pretendentiem - SIA "Evor Latvija" - izteikto piedāvājumu. Sūdzībās pausts, ka "Evor Latvija", iespējams, iesniedzis nepamatoti lētu piedāvājumu.

IUB ieskatā sūdzība ir pamatota, tādēļ "Rīgas satiksmei" aizliegts slēgt līgumu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja "Rīgas satiksmē", iepirkuma paredzamā maksimālā līguma cena 2,5 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa un šo visu summu var arī neizlietot.

Ņemot vērā IUB lēmumu, uzņēmums lūdzis papildu skaidrojumus par piedāvātajām cenām. Pēc skaidrojumu saņemšanas tiks izvērtēts pretendenta iesniegtais pamatojums un pieņemts lēmums.

Uzņēmumā skaidro, ka pēdējo gadu laikā daudzviet samazināta fiziskās apsardzes klātbūtne, taču, ņemot vērā, ka uzņēmuma parkos un depo ir lielas materiālās vērtības, no fiziskās apsardzes atteikties pilnībā nevar. Tāpēc "Rīgas satiksme" pērnā gada nogalē izsludināja iepirkumu par apsardzes pakalpojumiem uz trim gadiem.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Kamaniņbraucējas Upīte/Kaluma izcīna sudraba godalgas pasaules čempionātā
Latvijas sieviešu kamaniņu divnieka ekipāža Anda Upīte/Zane Kaluma sestdien Altenbergas trasē, Vācijā, izcīnīja sev jau otrās sudraba medaļas pasaules čempionātā. 
Skandināvi sniedza palīdzību 43 Latvijas jaunuzņēmumiem (+VIDEO)

Akadēmisko aprindu un nozares apvienošana ir jebkuras inovatīvas tehnoloģiskās attīstības pamatā.

Lai attīstu augstas pievienotās vērtības zinātņietilpīgus jaunuzņēmumus, Skandināvijas iespējkapitāla un akcelerācijas fonds “Accelerace” un zinātņu univer...

Drošības politikas eksperte: Nākamajās nedēļās Ungārijai būs liela teikšana par Ukrainas, Eiropas un NATO nākotni
Nākamajās nedēļās varas groži nonāks Ungārijas rokās. Jautājumi gan par Zviedrijas iestāšanos NATO, gan atbalsta piešķiršanu Ukrainai šobrīd ir atkarīgi no Ungārijas parlamenta. Sagaidāms, ka tā, ņemot vērā Turcijas piemēru, apmaiņā pret savu piekrišan...


Komentāri