lv
GaWpRGQvDTub0ChLJwUDiHktvFn3JkaBpKbQWfou
3037253

Februārī, visticamāk, atgriezīsies aukstāks laiks

Februārī, visticamāk, atgriezīsies aukstāks laiks

Nākamā nedēļa Latvijā būs siltāka par normu, bet vēlāk februārī laiks kļūs aukstāks, liecina Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Vidējā gaisa temperatūra nākamajā nedēļā prognozēta aptuveni četrus grādus augstāka par 1991.-2020.gada attiecīgo rādītāju, savukārt turpmākajās nedēļās līdz marta vidum gaisa temperatūra gaidāma tuvu normai un zemāka par to.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozēm tuvākajās diennaktīs Latvijā būs maz nokrišņu - vietām nedaudz snigs vai smidzinās lietus, vairāk uzsnigs naktī uz sestdienu Kurzemes dienvidrietumos. Gaisa temperatūra galvenokārt saglabāsies tuvu nullei, naktī uz svētdienu vietām valsts austrumos tā var noslīdēt līdz -10 grādiem, bet svētdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem.

Nākamnedēļ dažbrīd gaidāmi nokrišņi, nedēļas nogalē iespējama spēcīga snigšana. Vējš lēni līdz stipri pūtīs no dienvidiem un rietumiem. Maksimālā gaisa temperatūra darba nedēļā būs +1..+6 grādi, tomēr dažās naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs vairākus grādus zem nulles.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem atsevišķās Kurzemes upēs ūdens līmenis sācis pazemināties, bet vairumā upju tas turpina paaugstināties, gaidāma plašāka palieņu applūšana. Ledus iešanas dēļ dažos upju posmos, galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā, gaidāms krass ūdens līmeņa kāpums.

Vai atsāks lidojumus uz Liepāju? Gausam ir atbilde

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumiem uz Liepāju nav ekonomiska pamatojuma ar pašreizējo pasažieru plūsmu, intervijā aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš papildināja, ka "airBaltic" vēlētos lidot uz L...

«Blue Jackets» hokejisti NHL mačā izcīna panākumu, Merzļikins paliek uz soliņa
Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcīnīja uzvaru. "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 5:2 pārspēja Kalgari "Flames", pretiniekiem piedzīvojot ce...
Ostapenko Austrālijā pirmoreiz sasniedz «Grand Slam» turnīra finālu dubultspēlēs
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien Melburnā uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā sieviešu dubultspēlēs un "Grand Slam" līmeņa turnīrā pirmo reizi aizkļuva līdz titula mačam.


Komentāri