lv
UaSOdP65OU9UhJTExJGijrzWi5MQV0bR5Bdftpea
3025705

Gauss: 4 gadu laikā aviobiļešu cenas Latvijā pieaugušas par 27% (+VIDEO)

Gauss: 4 gadu laikā aviobiļešu cenas Latvijā pieaugušas par 27% (+VIDEO)

A220 lidmašīnas darbība tika apturēta rezerves daļu un apkopes personāla trūkuma dēļ.

Latvijā regulārajos reisos pērn tika pārvadāti ap 4,5 miljoniem aviapasažieru. Kompānijas airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pavēstīja:

"Ja mēs raugāmies uz 2019.gadu kā uz pēdējo gadu, kad mūs neietekmēja Covid-19 vai karš, un uz 2023.gadu, tad mūsu biļešu cenas vidēji ir pieaugušas par 27%. Vienlaikus man ir jāsaka, ka cenas nav pieaugušas, ja salīdzinām 2022. un 2023.gadu. Tas nozīmē, ka biļešu cenas ne tik daudz ietekmēja augstā inflācija, ko mēs pieredzējām pagājušajā un aizpagājušajā gadā, cik naftas cenas".

"Mēs nodrošinām savienojumus. Piemēram, jūs varat nopirkt biļeti no Rīgas uz Sidneju tikai ar vienu pieturu Dubaijā. Manuprāt, tas arī izskaidro, kāpēc "airBaltic" spēj augt, jo mēs nodrošinām savienojamību ar Baltijas valstīm, nevis tikai lidojumus uz Rīgu.

Cilvēki vienmēr jautā, vai tas nekaitē Latvijas ekonomikai? Nē, jo "airBaltic" ir Latvijas uzņēmums, visi mūsu aktīvi ir Latvijā, visas mūsu darbavietas ir šeit, un mēs ģenerējam ienākumus ārpus Latvijas. Pērn aptuveni pusmiljards eiro tika gūts ārpus Latvijas. Tā ir ļoti ievērojama summa, un tādēļ mēs ar atrāvienu esam lielākais Latvijas pakalpojumu eksporta uzņēmums", - tā Gauss.

Gauss atzina, ka lielā skaitā iegādātās lidmašīnas bijušas problemātiskas.

"Šogad pasaulē neizmantotas uz zemes stāvēs ap 600 Airbus A220 lidmašīnas dzinēju problēmu dēļ. To visu izraisa nepietiekams rezerves daļu vai darbaspēka daudzums, lai veiktu dzinēju apkopi paredzētajā laikā".

LSM aptauja: Latvijā mazs atbalsts Ukrainas bēgļu noturēšanai demogrāfijas un darbaspēka problēmu risināšanai
Latvijas sabiedrība atbalsta un ziedo Ukrainas kara bēgļiem, taču tikai neliela daļa uzskata, ka valstij būtu jācenšas viņus noturēt Latvijā, lai atvieglotu demogrāfijas un darbaspēka problēmas, liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv vei...
Latvijas vēstniece Kazahstānā: Krievijas ietekme šeit ir liela, bet valsts noteikti atbalsta mieru
Kazahstāna ietur daudzvektoru ārpolitiku, draudzējoties ar daudzām valstīm un nevēloties tikt ierautai ķīviņos, tomēr Krievijas ietekme šai valstī ir liela, jo Krievija ir Kazahstānas stratēģiskais partneris, tāpēc tā atklāti nevar nostāties pret Putin...
Bertāns pēc divarpus nedēļu pauzes tiek laukumā NBA spēlē, «Thunder» gūst uzvaru
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" komanda izcīnīja uzvaru. "Thunder" mājās ar rezultātu 111:109 uzvarēja Portlendas "Trail Blazers" bask...


Komentāri