lv
vCLQecNevC5ZWYAsjUjaW3roBN07BvMr0Xz1CGK5
3011878

Nacionālie bruņotie spēki piedalās 5 starptautiskajās operācijās (+VIDEO)

Nacionālie bruņotie spēki piedalās 5 starptautiskajās operācijās (+VIDEO)

Vienīgā misija Eiropā joprojām ir operācija Kosovā.

Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Andris Sprūds, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Andis Dilāns un Nacionālo bruņoto spēku virskapelāne kapteine Estere Tumoviča tikās ar Latvijas karavīriem, kas dosies starptautiskajās operācijas veikt dienesta pienākumus.

Tāpat svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri tradicionāli no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi – Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Drīzumā Latvijas karavīri dosies veikt dienesta pienākumus dažādās starptautiskajās operācijās – uz NATO vadīto miera uzturēšanas operāciju Kosovā, NATO misiju Irākā, Apvienoto Nāciju Organizācijas starptautisko operāciju Libānā, Eiropas Savienības militāro operāciju Vidusjūras reģionā “EUNAVFOR MED IRINI”, kā arī Globālās Koalīcijas pret ISIS vadīto operāciju “Inherent Resolve”.

Nacionālo bruņoto spēku vienības, ievērojot Apvienoto Nāciju Organizācijas Statūtus un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas dokumentus, piedalās starptautiskajās operācijās pēc to starptautisko organizāciju rezolūcijas, rekomendācijas vai lūguma, kuru dalībvalsts ir Latvijas Republika vai ar kurām tā sadarbojas, kā arī pēc NATO vai Eiropas Savienības dalībvalsts lūguma.

Lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās pieņem Ministru kabinets.

Nacionālie bruņotie spēki ir triju militāro formējumu – regulāro spēku, Zemessardzes un rezerves – kopums, kuru veido militāri organizēta, apmācīta un apbruņota tautas daļa – karavīri, kuri ir valsts aizsardzībā un viņu dzīvību, brīvību, godu un cieņu aizsargā likums.

Latvijā cer panākt 5G tīkla pārklājumu 70% no apdzīvotajām teritorijām

Satiksmes ministrija (SM) ir apņēmusies veicināt mobilās un fiksētās platjoslas infrastruktūras attīstību, tostarp paredzot, ka 2026.gadā 5G tīkla pārklājumam, kas pilnvērtīgi nodrošina attālināta darba, mācību, ārstniecības un valsts pakalpojumu saņem...

Saeimas starptautisko delegāciju amatos opozīciju nomainīs valdošā koalīcija

Saeimas valdošās koalīcijas deputāti rosina no starptautisko delegāciju vadības vai pastāvīgā locekļa amatiem atsaukt opozīcijas deputātus Edmundu Teirumnieku (NA), Aleksandru Kiršteinu (NA) un Lauri Lizbovski (AS), kuri delegācijās turpmāk paliktu pār...

Divas personas tiesās par deviņu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu

Prokuratūra nosūtījusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu par deviņu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu.

Viena persona apsūdzēta par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu lielā apmērā, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par ci...



Komentāri