lv
6jLuK2iyuJ7nD2eK0G3MafZhdp8OsdamlSNIKYRv
2994950

Izraudzīs piecus jaunus Latvijas Sabiedriskā medija valdes locekļus

Izraudzīs piecus jaunus Latvijas Sabiedriskā medija valdes locekļus

Jaunā medija - VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" - valdi izraudzīs šā gada otrajā pusē.

Saskaņā ar SEPLP plāniem, 2024.gada aprīlī vajadzētu sākties deviņu mēnešu ilgam sagatavošanās posmam, kura laikā veidos uzņēmuma attīstības stratēģiju un jaunās valdes rīcības plānu. Sagatavošanās posma ietvaros plānots izsludināt arī jaunas uzņēmuma valdes konkursu.

SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis sacīja, ka piecus jaunā medija valdes locekļus meklēs no šā gada jūlija līdz novembrim. Pieteikties būs aicināti gan esošo sabiedrisko mediju valdes locekļi, gan citi nozares eksperti. Detalizēti valdes locekļu amata apraksti tiks izstrādāti un publicēti konkursa gaitā, vienlaikus funkciju provizoriskais sadalījums jau ir zināms. Saskaņā ar koncepciju valdē būs valdes priekšsēdētājs un četri valdes locekļi programmu attīstības, tehnoloģiskās attīstības, finanšu pārvaldības un personālvadības jautājumos.

Pienākumus valde sāks pildīt līdz ar ieraksta izdarīšanu komercreģistrā. Pilnvarojuma līgumi ar katru valdes locekli parakstāmi līdz tam. Jaunās valdes darba kārtība ar SEPLP līdzdalību izstrādājama un apstiprināma mēneša laikā kopš uzņēmuma reģistrācijas.

Lai nodrošinātu jaunā uzņēmuma darbības nepārtrauktību, laikā līdz apvienošanas brīdim tiks sagatavots apvienota sabiedriskā medija valdei saistošs rīcības plāns, kas paredz sākotnēju (līdz jaunu struktūrvienību izveidei) atbildību sadalījumu, lai nodrošinātu visiem saprotamu lēmumu pieņemšanas kārtību gan attiecībā uz finanšu vadības un grāmatvedības, gan juridiskā nodrošinājuma un lietvedības atbalsta funkciju nepārtrauktības nodrošināšanu apvienotā uzņēmumā. Rīcības plāns definēs precīzāku laika grafiku un galvenos principus attiecībā uz vienotu atalgojuma politiku, potenciālo valdes atbildības sadalījumu un galvenā redaktora funkciju aprakstu.

2025.gada janvārī sekos pirmais apvienošanās posms, kurā savienos abu uzņēmumu grāmatvedības, juridiskās un atbalsta funkcijas nodaļas, bet otrajā posmā plānots veidot jaunā uzņēmuma satura attīstības centru, kuru veidos viens galvenais redaktors un esošo programmu vadītāji. Viņu pirmais uzdevums būs lemt par satura ražošanas struktūrām.

Paredzēts, ka gadu vēlāk, proti, 2026.gada janvārī apvienotā medija valde iesniegs apstiprināšanai SEPLP atalgojuma sistēmas izlīdzināšanas un struktūrvienību apvienošanas plānu, un uzsāks tā īstenošanu. Struktūras izveide būtu jānodrošina līdz 2026.gada beigām. Tāds termiņš plānots, ņemot vērā darbinieku skaitu un veicamo darbību apjomu.

Redaktoru funkciju sadalījums un amata vietu skaits tiks apspriests darba grupās ar sabiedrisko mediju pārstāvju iesaisti līdz to darbības noslēgumam 2024.gada nogalē. Līdz jaunā medija galvenā redaktora ievēlēšanai šī amata funkcijas amatā pildīs esošie Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas galvenie redaktori.

Briškenam pārmet airBaltic informācijas slēpšanu Kariņa lidojumu kontekstā

"Apvienotais saraksts" (AS) pieprasījumā satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P) pārmet Latvijas nacionālajai aviokompānijai "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") "informācijas slēpšanu", kas netieši saistīta ar bijušā Ministru prezidenta, pašreizē...

Atbalsta likumu izmaiņas hipotekārās pārkreditēšanās vienkāršošanai

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotos grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, Apdrošināšanas līguma likumā un Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir vienkāršot hipotekāro pārkreditēšanos starp bankām.

Tāpa...

Latvijas Tenisa savienības šefs: Ostapenko lielākais sasniegums ir stabilitāte pasaules topā
Aļonas Ostapenko lieliski sāka 2024. gada sezonu un pasaules rangā ir atgriezusies labāko tenisistu desmitniekā. Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups sarunā Latvijas Televīzijas "Sporta studijā" uzsvēra, ka Aļona jau ilgus ga...


Komentāri