lv
pcvPeAPsQ4hc8uuCKP3UY5U1y66uOUKVAhj86w26
2988103

Siguldas pašvaldība: Inčukalna Medību pils meklē turīgu investoru (+VIDEO)

Siguldas pašvaldība: Inčukalna Medību pils meklē turīgu investoru (+VIDEO)

Vēsturiskajai ēkai ir liels potenciāls un pielietojums, galvenokārt, pateicoties autentiskajai videi un ģeogrāfiski izdevīgai atrašanās vietai.

Vēsturiskās muižas un pilis spēlē būtisku lomu daudzpusīgā kultūras, ekonomikas un sabiedriskajā dzīvē ne vien Eiropā, bet arī Latvijā. Tikai prasmīgu saimnieku rokās vēstures liecinieces atdzimst, radot jaunu stāstu. Viena no Siguldas novada bagātībām ir Pierīgas mežu ieskautā neparastā arhitektūras pērle - Inčukalna Medību pils.

Siguldas novada pašvaldības īpašumā esošā Inčukalna Medību pils uzcelta 1914.gadā. Meža ielokā esošās ēkas iekšpusē kādreiz bija parketa grīda, kristālstikla durvis, spoguļsienas un skaisti kamīni. Katra istaba bija īpaši iekārtota un atšķīrās no citām. To Baltijas naftas bāzes direktors barons fon Zonberhards dāvināja savai meitai un trim dēliem. Cauri laikiem Inčukalna Medību pils saglabājusi savu interesanto arhitektūru.

Šis ir īstais brīdis veidot savu īpašo stāstu Inčukalna Medību pilī trīsdesmit gadu garumā. Siguldas novada pašvaldība rīko nomas tiesību izsoli. Vēsturiskajai ēkai ir liels potenciāls un pielietojums, galvenokārt, pateicoties autentiskajai videi un ģeogrāfiski izdevīgai atrašanās vietai. Inčukalna Medību pils ir vien stundas brauciena attālumā no galvaspilsētas un nepilnu trīsdesmit minūšu brauciena attālumā no Latvijas mīlētākās pilsētas - Siguldas.

Kā liecina veiksmīgākie piemēri, mazākas muižas un pilis prasmīgu saimnieku rokās pārtop viesnīcās un restorānos, piedāvājot neparastu pieredzei vēsturiskā vidē. Aizvien biežāk vēsturiskās ēkas integrēti augstvērtīgi kultūras un mākslas pasākumi. Pēdējo gadu laikā Latvijā pilis un to ainava kļuvusi par populāru laulību ceremoniju un svinību vietu. Šajās vietās nereti tiek īstenoti aizraujoši projekti, kas veicina reģionālo identitāti. Tajā pašā laikā Inčukalna Medību pilij ir potenciāls kļūt par unikālu atpūtas vietu. Ja šo visu var iztēloties, to var arī īstenot.

Zatlers: «Maskavas namam» ir slikta aura

Valsts īpašumā pārņemtajam "Maskavas namam" ir slikta auta, tāpēc īpaši rūpīgi jāpārdomā tā turpmākā izmantošana, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš uzsvēra, ka "Maskavas nams" bija placdarms Kr...

Tirgotāji noliedz lielāku piecenojumu Latvijā ražotām precēm

Konkurences padomes (KP) pētījumā par pārtikas preču piecenojumu veikalos iesaistītie uzņēmumi noliedz Latvijā ražotām precēm lielāku piecenojumu nekā importētajām, aģentūrai LETA pauda aptaujātie uzņēmumi.

Kopumā KP tirgus uzraudzībā par olu, zivju, pi...

Braukšana sniega un apledojuma dēļ apgŗūtināta teju visā Latvijā
Trešdienas rīts sniegs un apledojums visā Latvijā, izņemot Tukuma, Dobeles un Saldus apkārtni, apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi".


Komentāri