lv
YcPIiSmmfckwSXWHEBROYthDMdsE4Yps6U1cBYJv
2974614

Rīgas Domā ar koncertu atzīmēs ērģeļu 140.gadadienu

Rīgas Domā ar koncertu atzīmēs ērģeļu 140.gadadienu

Atzīmējot 140 gadus kopš Rīgas Doma ērģeļu atklāšanas koncerta 1884.gadā, Rīgas Doms janvāra beigās aicina klausītājus uz koncertu "Ciemos pie ērģelēm".

Koncerts notiks 28.janvārī no plkst.15 un paredzēts kā pieci Latvijas ērģelnieku spēlēti īskoncerti. Pēc katra no tiem klausītāji varēs uzkāpt ērģeļu luktā, apskatīt krāšņo ērģeļu prospektu tuvplānā, satikt ērģeļmeistaru un parunāties ar nupat spēlējušajiem ērģelniekiem. Apmeklētāji varēs iepazīt prospekta vēsturi, pie precīza Rīgas Doma ērģeļu traktūru atveidojoša maketa izzināt ērģeļu darbības principus, ielūkoties aiz kādām ikdienā slēgtām ērģeļu mājas durvīm, tai skaitā arī motortelpā.

Paredzēts, ka plkst.15 uzstāsies ērģelnieki Ivete Pelše un Diāna Jaunzeme-Portnaja, plkst.16 - ērģelnieki Jolanta Barinska un Larisa Carjkova, plkst.17 - ērģelnieki Roberts Hansons un Ilona Birģele, plkst.18 - ērģelnieki Edīte Alpe un Digna Markule, bet plkst.19 - ērģelnieki Jānis Karpovičs, Līga Dejus.

Latviešu pilnmetrāžas animācijas filma bērniem un pieaugušajiem (+VIDEO)

Darbība notiek kādā vārdā nenosauktā karaļvalstī, kurā draudzīgi sadzīvo cilvēkveidīgie ar zvērveidīgajiem.

Šāgada februārī pirmizrādi piedzīvos latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunākā pilnmetrāžas animācijas filma “Sirds likums”, kas ...

Cipuļa četrinieka ekipāža izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā
Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa četrinieka ekipāža svētdien izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa piektā posma sacensībās, kamēr Jēkaba Kalendas četrinieks bija 11.pozīcijā.
Ostapenko atgriežas ranga pirmajā desmitniekā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts svētdien, pakāpusies par divām pozīcijām un ir desmitā.

Sestdien Ostapenko uzvarēja Adelaides "WTA 500" turnīrā, kas bija pēdējās sacensības pirms starta sezonas pirmajā "Grand Slam" ...



Komentāri