lv
PpB7e5Tco01ftLJ27ltS3D3FVuknMSxjbKJqESJP
2974008

Latvijas un Azerbaidžānas attiecības attīstās pozitīvi un dinamiski (+VIDEO)

Latvijas un Azerbaidžānas attiecības attīstās pozitīvi un dinamiski (+VIDEO)

Šogad prezidenti Alijevs un Rinkēvičs apmainījās draudzīgām vēstulēm.


Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons tikās ar Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā Elnuru Sultanovu, kurš nodeva Azerbaidžānas ārlietu ministra Džeihuna Bairamova apsveikuma vēstuli Latvijas ārlietu ministram Krišjānim Kariņam sakarā ar Latvijas un Azerbaidžānas diplomātisko attiecību dibināšanas 30. gadadienu.

A. Viļumsons un E. Sultanovs sarunā pauda gandarījumu par labām divpusējām attiecībām un atzīmēja, ka, pateicoties 2017. gadā iniciētajai Latvijas–Azerbaidžānas Stratēģiskajai partnerībai, tiek uzturēts regulārs politiskais dialogs un attīstīta dinamiska sadarbība gan ekonomikā, gan citās jomās.

Šodien Baku, atzīmējot valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadienu, Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Edgars Skuja nodeva ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa apsveikuma vēstuli Azerbaidžānas ārlietu ministram Džeihunam Bairamovam. Par godu šai jubilejai notiks arī Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva apsveikuma vēstuļu apmaiņa, ziņots vietnē mfa.gov.lv.

Latvijas–Azerbaidžānas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1994. gada 11. janvārī.

Latvijas Republika attiecības ar Azerbaidžānas Republiku veido, pamatojoties uz divpusējās sadarbības principiem un Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts statusu. Valstu attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, tiek uzturēts aktīvs politiskais dialogs, savstarpēji sadarbojas nozaru ministrijas. Valstis ir abpusēji ieinteresētas veicināt ekonomisko sadarbību.

Starp Latviju un Azerbaidžānu ir aptuveni 15 līgumi visās jomās.

Biatloniste Bendika iedzīšanas sacensībās ierindojas 46. vietā
Rūpoldingā turpinās Pasaules kausa piektais posms biatlonā, kur svētdien iedzīšanas sacensībās sievietēm Latvijas biatloniste Baiba Bendika ierindojās 46. vietā.
Kamaniņu braucējs Aparjods Eiropas čempionātā ierindojas uzreiz aiz goda pjedestāla
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Īglsā notiekošajā Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, izcīnīja ceturto vietu, liecina organizatoru informācija.
Šogad vairāk Latvijas iedzīvotāju uzticēs savu naudu bankām (+VIDEO)

Ieradums ātri šķirties no naudas, kas raksturīgs inflācijas kāpumam, kļūst par pagātni.

Ir pamats cerēt, ka par vienu no 2024.gada tendencēm kļūs krāšanas ieraduma atgriešanās un nostiprināšanās, pauž finanšu eksperte Jeļena Novaka.

Uzkrājumi kompensē i...



Komentāri