lv
YFT2yh0nBqyG7ultLO6toSgoCNC9kMKyzDzlxIW3
2962822

Rinkēvičs un Metsola gribētu aktivizēt iedzīvotājus dalībai EP vēlēšanās

Rinkēvičs un Metsola gribētu aktivizēt iedzīvotājus dalībai EP vēlēšanās

Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, piektdien Rīgas pilī Latvijas prezidents tikās ar EP priekšsēdētāju, lai pārrunātu gaidāmās EP vēlēšanas, ES paplašināšanos, Krievijas agresiju pret Ukrainu un ES atbalstu Ukrainai, ES ārējās robežas nostiprināšanu un migrācijas izaicinājumus, kā arī situāciju Tuvajos Austrumos.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par Eiropas Parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā pirms jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas Latvijā notiks 8.jūnijā.

Tāpat Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Eiropadomes lēmumus attiecībā uz ES paplašināšanās politiku, sevišķi izceļot pievienošanās sarunu sākšanu ar Ukrainu. Valsts prezidents pauda atzinību par Metsolas stingro nostāju Ukrainas atbalstam cīņā pret Krievijas agresiju un atbalstu Ukrainas integrācijai ES.

Mūžībā devies tēlnieks Aivars Gulbis
Trešdien, 10. janvārī, mūžībā devies latviešu tēlnieks Aivars Gulbis (14.01.1933.–10.01.2024), informēja Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) pārstāvji.
Sprūds apšauba nepieciešamību veidot vienotu ES armiju

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) apšauva nepieciešamību veidot vienotu Eiropas Savienības (ES) armiju.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš atgādināja, ka Latvijas pozīcija ir, ka NATO ir neaivzietojama, NATO ir tā organi...

Šķēpmetēja Mūze-Sirmā: Jauno vieglatlētikas manēžu Rīgā esmu gaidījusi 10 ilgus gadus
Šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā ir spērusi pirmos soļus jaunajā Daugavas stadiona vieglatlētikas manēžā un ar nepacietību gaida iespēju tur trenēties. Pieredzējusī vieglatlēte jauno būvi aplūkoja kopā ar Latvijas Televīzijas "Sporta studiju" un atzina, ka b...


Komentāri