lv
6rpkKc8vz21rI5TqdkzaxTXYOrYf8LNP7ve8AYca
2961820

EP priekšsēdētāja Roberta Metsola tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām

EP priekšsēdētāja Roberta Metsola tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Metsola šodien tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Paredzēts, ka no plkst.9 līdz 9.30 Metsola tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS). Pēc tikšanās sekos Saeimas priekšsēdētājas un EP priekšsēdētājas preses konference.

Ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču Metsola tiksies plkst.9.50 Rīgas pilī. Pēc tam sekos EP priekšsēdētājas tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Tikšanās laikā puses plāno pārrunāt gatavošanos šī gada EP vēlēšanām. Tāpat plānots apspriest nepieciešamību turpināt sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, kā arī Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās, reformu un nākotnes prioritāšu jautājumus.

Tāpat ar Metsolu piektdien tiksies ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV). Puses pārrunās arī aktuālos ES darba kārtības jautājumus

ĀM norāda, ka EP priekšsēdētājs vizītes mērķis ir uzrunāt Latvijas iedzīvotājus, jo īpaši jauniešus, aktīvi izmantot savas demokrātiskās tiesības un piedalīties vēlēšanās. Latvijā EP vēlēšanas norisināsies 8.jūnijā.

Metsola piedalīsies EP biroja Rīgā un Latvijas Ārpolitikas institūta rīkotajā diskusijā ar jauniešiem Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Nākamnedēļ Latvijā palaikam snigs

Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, tādēļ palaikam snigs, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu, 13.janvāri, debesis skaidrosies, nakts sākumā vietām - galvenokārt dienvidaustrumu novados - vēl snigs un putinās. Mini...

Janvāra sākums Latvijā bijis astoņus grādus aukstāks par normu

2024.gada pirmo desmit diennakšu vidējā gaisa temperatūra Latvijā noslīdēja līdz -11,1 grādam jeb 8,4 grādus zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu ...

Kāpēc Rundāles pils paaugstina biļešu cenas (+VIDEO)

Par muzeja apmeklējumu nebūs jāmaksā bērniem līdz septiņu gadu vecumam.

Ministru Kabinets apstiprinājis jaunu Rundāles pils muzeja publisko maksas pakalpojumu cenrādi, kas stāsies spēkā ar 11.janvāri. Līdz ar to ir aktualizēts muzeja sniegto pakalpojum...



Komentāri