lv
2DyRLmE09maL28AluRC3Ee8GlrOHJ1xFBLoLPwVU
2956609

Ukrainai ir akūti nepieciešama starptautiska militārā un finansiālā palīdzība

Ukrainai ir akūti nepieciešama starptautiska militārā un finansiālā palīdzība

Lai gūtu panākumus karā pret uzbrūkošo Krieviju, Ukrainai ir akūti nepieciešama starptautiska militārā un finansiālā palīdzība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava.

Viņš uzsvēra, ka no militārajiem resursiem Ukrainai patlaban visvairāk ir nepieciešami tālās darbības ieroči, raķetes, aviācijas tehnika un arī bruņutehnika.

Vēstnieks cer, ka Eiropas Savienībai izdosies līdz galam pieņemt lēmumu par finansiālā atbalsta paketes sniegšanu Ukrainai 50 miljardu eiro apjomā, pret ko iepriekš iebildusi Ungārija.

Ceturtdien gaidāmo Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīti Latvijā Kļava vērtē kā ļoti svarīgu, jo tās laikā droši vien tiks pārrunāti arī nākotnes plāni par risināmajiem jautājumiem, ar kuriem kara situācijā ir saskārusies Ukraina, tajā skaitā militārā un finansiālā palīdzība.

"Protams, ka šie publiskie vēstījumi noteikti iekļaus arī paldies vārdus Latvijas valstij un Latvijas tautai par to palīdzību, ko Latvija līdz šim ir izrādījusi Ukrainai," sacīja Kļava, uzsverot, ka Latvijas vārds Ukrainā vienmēr skan ļoti pozitīvā kontekstā, jo Latvija Ukrainai karā sniedz vislielāko atbalstu proporcionāli savām iespējām.

Vaicāts, cik ukraiņi ir pārliecināti par izredzēm uzvarēt karā pret iebrucēju Krieviju, Kļava atbildēja, ka ukraiņiem visnotaļ ir apņemšanās, taču pietrūkst militārā un finansiālā atbalsta no ārpuses.

Kā ziņots, ceturtdien oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Ukrainas prezidents Zelenskis, lai ar Latvijas augstākajām amatpersonām pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, turpmāko Latvijas un sabiedroto atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Ukrainas eiroatlantisko integrāciju.

LETA jau rakstīja, ka šonedēļ Ukrainas prezidents viesojas Baltijas valstīs.

Saeima nolemj «Maskavas namu» pārņemt valsts īpašumā

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Iecerēts, ka vēlāk šis īpašums tiktu pārdots, lai...

Klausītāji augstu vērtē latviešu simfonisko mūziku (+VIDEO)

Satiekas valsts profesionālie orķestri.

19.janvārī uz "Lielās ģildes" skatuves satiksies Latvijas profesionālie simfoniskie orķestri: "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris", "Latvijas Nacionālās operas orķestris", kamerorķestris "Sinfonietta Rīga...

Ostapenko iekļūst Adelaidas «WTA 500» turnīra pusfinālā (+VIDEO)

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā un sasniedza pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas pirmā rakete, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izsēta ar sesto numuru, ar 7-5, 6-3 pārspēja ...



Komentāri