lv
DPAQeK9Oge9daTAO9JwP8jmE8rMzaiArAAzjZIts
2942281

Komponists Jānis Petraškevičs: No izcilajiem studentiem iemācos tikpat daudz, cik viņi no manis

Komponists Jānis Petraškevičs: No izcilajiem studentiem iemācos tikpat daudz, cik viņi no manis
"Mans darba veids ar kompozīcijas studentiem pilnīgi noteikti nav tāds, ka es viņiem mācītu, kā pareizi jākomponē, vai ka man būtu sava ļoti skaidri izkristalizēta komponēšanas metode un tagad stāstu, ka jāraksta pēc tās. Kaut kādā ziņā mūsu stundas attāli varētu salīdzināt ar terapijas seansiem: mans uzdevums vairāk ir uzklausīt un uzdot pareizus jautājumus, Latvijas Radio 3 – "Klasika" raidījumā "Rīta intervija" teic komponists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kompozīcijas katedras docents Jānis Petraškevičs, kurš no savas katedras izvirzīts un mūzikas akadēmijas mācībspēku kopējā balsojumā izraudzīts par "JVLMA un LMT Gada balvas 2023" laureātu mācībspēku vidū. Balva tiks pasniegta 11. janvārī.
Desmit dienas pēc kārtas nav konstatēti mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Desmit dienas pēc kārtas Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cil...

Stiprā sala dēļ Rīgā vairākās vietās plīsuši ūdensvadi

Stiprā sala dēļ Rīgā vairākās vietās plīsuši ūdensvadi. Kā ziņo SIA "Rīgas ūdens", kopumā šorīt fiksētas sešas ūdensvadu avārijas.

Viena no tām notikusi Bolderājā, Gobas ielā 29. Tur fiksēta ūdens izplūde no 200 milimetru cauruļvada. Rezultātā izskalota...

Klimatneitralitātes mērķi: kā 25 gadu laikā mainīsies Latvijas transporta sektors?
Latvijas transporta sektoram līdz 2050. gadam jāsamazina tā radītais siltumnīcefekta gāzu emisiju apjoms par 90%, salīdzinot ar 1990. gadu. Tas nozīmē ievērojami mainīt iedzīvotāju paradumus: nē – privātajam auto, jā – sabiedriskajam transportam. Tuvāk...


Komentāri