lv
oBv3g1o1cgDDP9mbMKvEVIlE7k6qLUFqt7zjg7WZ
2936643

Latvijas biatlonisti PK posmā startēs sieviešu un vīriešu komandu stafetēs

Latvijas biatlonisti PK posmā startēs sieviešu un vīriešu komandu stafetēs

Latvijas sportisti šodien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā startēs sieviešu 4x6 kilometru un vīriešu 4x7,5 kilometru komandu stafetēs.

Sacensību sākums vīriešiem paredzēts plkst.12.30 pēc Latvijas laika un sievietēm - plkst.15.25, tās tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Vīriešiem Latvija 21 kvarteta konkurencē startēs ar 16.numuru. Plānots, ka pirmo posmu veiks Aleksandrs Patrijuks, aiz viņa - Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs un Renārs Birkentāls.

Šosezon 4x7,5 kilometru stafete ir iekļauta piecos Pasaules kausa posmos. Pirmajā Pasaules kausa posmā Estešundā Latvijas kvartets tika apsteigts par apli, noslēdzot sacensības pēdējā vietā 20 komandu konkurencē, bet Hohfilcenē ieņēma 14.vietu.

Abas reizes uzvaru svinēja Norvēģijas kvartets, abas reizes otrie bija francūži un trešie - vācieši.

Pasaules kausa kopvērtējumā 4x7,5 kilometru stafetē Latvija ar 48 punktiem ieņem 16.vietu 21 komandas konkurencē.

Sievietēm Latvijas izlase 18 komandu vidū startēs ar 17.numuru. Pirmo posmu veiks Sanita Buliņa, otro - Baiba Bendika, trešo - Sandra Buliņa un ceturto - Annija Keita Sabule.

Šosezon Latvijas kvartets startēja pirmajā posmā Estešundā, latvietēm, startējot identiskā sastāvā kā Oberhofā, ieņemot 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Abos šīs sezonas posmos uzvaru ir svinējis Norvēģijas kvartets, otrās abas reizes ir bijušas zviedrietes, bet trešo vietu ir izcīnījusi Vācija un Francija.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 180 punktiem ir Norvēģija, 150 punkti ir Zviedrijai, bet pa 105 punktiem - Francijai un Vācijai, Latvijai ar 25 punktiem ieņemot 19.vietu.

Jau ziņots, ka sprintā piektdien Birkentāls ieņēma 27.vietu, izcīnot līdz šim augstāko vietu Pasaules kausa posmos, Rastorgujevs finišēja 36., bet Patrijuks - 89.vietā. Sievietēm Bendika ieņēma 45.vietu, bet māsas Sandra un Sanita Buliņas ierindojās blakus, ieņemot attiecīgi 78. un 79.vietu.

Sestdien iedzīšanā Rastorgujevs ieņēma 25.vietu, Birkentāls finišēja 42.vietā, bet sieviešu sacensībās Bendika ar septiņām kļūdām šaušanā ieņēma 51.vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies citā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Kristers Aparjods izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā

Latvijas sportists Kristers Aparjods svētdien Vintbergā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā trešajā posmā, savukārt Gints Bērziņš un Kaspars Rinks bija attiecīgi 21. un 30.pozīcijā.

No otro pozīciju izcīnījušā itāļa Dominika Fišnallera...

Neveiksmes ugunslīnijās liedz Latvijas biatlonistiem sasniegt finišu stafetes sacensībās
Oberhofā turpinās Pasaules kausa posms biatlonā. Svētdien starts komandu stafetēm, un Latvijas vīriešu komanda, piedzīvojot gaužas neveiksmes šaušanā, tika noņemta no trases jau pirms trešās maiņas.
Kamaniņu braucējs Aparjods izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā
Latvijas sportists Kristers Aparjods svētdien Vintbergā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā trešajā posmā, savukārt Gints Bērziņš un Kaspars Rinks bija attiecīgi 21. un 30.pozīcijā. 


Komentāri