lv
8WNOQbuQX95PsQ3JhjARx109ok6Du2SLu9XRyv4O
293302

Liepājā notiks Andras Manfeldes un Intas Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Liepājā notiks Andras Manfeldes un Intas Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Piektdien, 25.novembrī, pulksten 18 Liepājas muzeja filiālē Kungu ielā 24 notiks Andras Manfeldes ceturtās dzeju grāmatas "Poēma ar mammu" (izdevējs apgāds "Dienas grāmata") un Intas Kamparas debijas krājuma "Svilpaunieces" (izdevējs biedrība "Literatūras Kombains") atvēršanas svētki.

Abas literātes dalīsies pārdomās "vai viegli būt dzejniekam?" un ieskicēs nākotnes ieceres. Par muzikālo noskaņu rūpēsies mūziķis Viktors Boks, informē Liepājas muzeja filiāles "Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams"" vadītāja Ieva Dzintare.

Rakstniece Andra Manfelde uzsver, ka grāmata "Poēma ar mammu" ir dzejas cikls, kas stāsta par viņas bērnību, kas pavadīta "Kalniešu" mājās netālu no Kuldīgas. Grāmatā ir atrodami ne tikai tādi svešvārdi un apvidvārdi, kā "kombikorms, kukunis, butele" un citi, bet arī tajā ietvertas atmiņas par dzimtas sievietēm.

"Manas bērnības notikumi, vai tas būtu ceļojums ar ķerru uz autoveikalu vai piena dzeršana no "spaņņa", šie bērnības pieredzējumi sakņojas mūsos visos un dzīves gaitā izaug tieši par tik lieliem un skaistiem kokiem, kur spēj nosēsties paradīzes putni," saka Andra Manfelde.

Savukārt Inta Kampara ir dzejniece, kas dzīvo starp "daudziem kokiem, plašiem klajumiem". Viņas dzeja ir kurzemnieciski tieša, bagātīgi piesātināta ar Kurzemes kolorīto rokrakstu.

Ieeja grāmatu atvēršanas svētkos ir bez maksas.

Irāna sākusi bagātināt urānu līdz 60% Fordovas kodolobjektā
Irāna ir sākusi bagātināt urānu līdz 60% pakāpei savā Fordovas kodolobjektā, otrdien ziņoja valsts mediji, kas šo darbību raksturoja kā atbildi uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) kodolenerģijas uzraudzības iestādes prasību pēc ciešākas Teherānas s...
Ievainota mežacūka Jēkabpils pusē uzbrūk medniekam
Pagājušās nedēļas izskaņā kādās medībās Jēkabpils pusē ievainota mežacūka uzbruka medniekam, kā rezultātā vīrietis guvis vairākas plēstas brūces mugurā un citviet, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts meža dienestā (VMD).
'Twitter' atliek zilās apstiprinājuma atzīmes atjaunošanu un turpina darbinieku atlaišanu
Sociālais tīkls "Twitter" atlicis kontu zilās apstiprinājuma atzīmes atjaunošanu un paplašinājis darbinieku atlaišanu.


Komentāri