lv
gs28jfaYEaWI6CczdtvvNOZODWJoxiJKf7AurPQ8
2921195

Cik pelna CSDD: departamenta direktors saņēma 73239,79 EUR gadā (+VIDEO)

Cik pelna CSDD: departamenta direktors saņēma 73239,79 EUR gadā (+VIDEO)

Spriežot pēc deklarācijas, amatpersona pārvietojas ar sabiedrisko transportu.

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) padome valdes locekļa amatā ar pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem apstiprinājusi Jāni Liepiņu. Jaunais valdes loceklis darbu uzsāks šodien, 2.janvārī, un viņa atbildības jomas būs transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un sertifikācija, atbilstība, t.sk. risku vadība, datu aizsardzība un vides, sociālā un korporatīvā pārvaldība, kā arī Biķernieku kompleksās sporta bāzes un Rīgas Motormuzeja darbības pārraudzība.

Kopš 2022.gada septembra CSDD valde strādāja nepilnā sastāvā. Atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai uz vakanto amatu padome organizēja atklātu konkursu, kurā tika piesaistīti Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadošie speciālisti. Izvērtējot CSDD valdes locekļa amata pretendentus, konkursa nominācijas komisija CSDD padomei izvirzīja Jāni Liepiņu, kurš konkursā ieguva augstāko punktu skaitu.

Jānis Liepiņš līdz šim ieņēmis vadošus amatus CSDD. Kopš 2008.gada vadījis CSDD Tehnisko departamentu, pirms tam veicis struktūrvienības vadītāja vietnieka pienākumus, pārraugot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, sertifikācijas un pārbūves pakalpojumus. Jānis Liepiņš ir izveidojis un vadījis CSDD Elektromobilitātes koordinācijas un vadības daļu. Viņa vadībā ticis izstrādāts un Ministru kabinetā apstiprināts Latvijas Nacionālais elektromobilitātes attīstības plāns 2014.-2016.gadam, kopā ar Satiksmes ministriju sagatavots pamatojums un saņemts Kohēzijas fonda finansējums elektromobilitātes infrastruktūras izveidei Latvijā, pēc kā izveidots elektromobilitātes infrastruktūras tīkls "e-mobi", kas kā projekts veiksmīgi ieviests 2021.gadā.

Kā liecina Liepiņa kunga sastādītā Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas deklarācija par 2022.gadu, viņa pamatdarba vietā alga bija 73 239 eiro 79 centi.

Rīgā direktoram pieder 5 nekustamie īpašumi. Liepiņš savā bankas kontā glabā 55 580 eiro 98 centus.

Interesanti, ka autotransporta jomas profesionālis par savu īpašumu, kopīpašumā vai lietošanā nav deklarējis nevienu automašīnu.

Jānis Liepiņš ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu mehānikā un inženiera kvalifikāciju automobiļu transportā Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī inženierzinātņu maģistra grādu Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

No 2.janvāra valde strādā pilnā sastāvā tās priekšsēdētāja Aivara Aksenoka vadībā, kopā ar valdes locekļiem Daci Benhenu, Mārtiņu Krieviņu un Jāni Liepiņu.

Latvijā 82% iedzīvotāju uzskata, ka šobrīd piedzīvojam ekonomisko krīzi

Latvijā 82% iedzīvotāju norādījuši, ka, pēc viņu domām, šobrīd piedzīvojam ekonomisko krīzi, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Jautāti, vai šobrīd Latvijā piedzīvojam ekonomisko krīzi, ievērojams vairākums iedzīvo...

Otrā Latvijas mākslas gadagrāmata – rakstu krājums «WunderKombināts»
Decembrī biedrība "Wunder Kombinat" izdeva jau otro "WunderKombināts. Latvijas mākslas gadagrāmata" sējumu, kurā apkopotajās esejās dažādi autori pēta, kā mūsdienu vizuālā māksla ietiecas sociālās, ekonomiskās, politiskās un citās nozarēs, vienlaikus i...
Eiduka pakāpjas uz 18. vietu slēpošanā «Tour de Ski» iedzīšanas distancē
Latvijas distanču slēpošanas līdere Patrīcija Eiduka ceturtdien Šveicē finišēja 18. vietā 22 kilometros iedzīšanā Pasaules kausa ieskaitē iekļauto "Tour de Ski" sacensību posmā. Eiduka klasiskā stila distancē spēja rezultātu tabulā pakāpties deviņas po...


Komentāri