lv
2e4E3wGxIwu2bPgi9j0VvRfIqlIsY1LV62gR8Ep6
2916364

Eksperte: kā padarīt ekonomisko vidi labvēlīgu jaunuzņēmumiem šogad (+VIDEO)

Eksperte: kā padarīt ekonomisko vidi labvēlīgu jaunuzņēmumiem šogad (+VIDEO)

Ministru kabinets atbalstīja ierosinājumu piešķirt papildu valsts budžeta līdzekļus 6,4 miljonus eiro.

2024. gadā jaunuzņēmumu ekosistēmai apstiprinātais budžets ir dubultojies un būs 400 tūkstoši eiro. “Mēs to augsti novērtējām un darīsim visu, lai šī investīcija mūsu nozarē atpelnītos,” solaatvijas jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” vadītāja Olga Barretu-Gonsālvisa.

Nozarē ir vairāki spēcīgi jaunpienācēji, kuri šogad sāka strauju attīstību, stāsta vietne labsoflatvia.lv.

Pateicoties vairākām inkubācijas un akcelerācijas programmām, jaunuzņēmumu kopienā šogad ir daudz jaunpienācēju. “Ņemot vērā, ka jauno jaunuzņēmumu skaits pēdējo trīs gadu laikā stagnē, šis noteikti ir ļoti labs signāls,” uzsver O. Barretu-Gonsālvisa.

Valsts un sabiedrība arvien vairāk saskata jaunuzņēmumu un inovāciju “burbuļa” potenciālu. Par to liecina vairāku politisko partiju programmas, kā arī tas, ka vārds “jaunuzņēmumi” bija iekļauts valdības deklarācijā.

Izskatot 2024. gada valsts budžeta prioritāros pasākumus, t.i. papildu finansējuma piešķiršanu, Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu piešķirt papildu valsts budžeta līdzekļus 6,4 miljonus eiro investīciju un eksporta veicināšanas pasākumiem, kā arī jaunuzņēmumu atbalstam.

Vienlaikus gandarījumu dod jau valdības pirmajās dienās panāktās vienošanās par citiem ekonomisko izaugsmi sekmējošiem instrumentiem, tajā skaitā nodokļa instrumentiem, piemēram, ļaut darba devējiem segt darbinieku augstākās izglītības iegūšanu Latvijā, neapliekot šīs izmaksas ar darbaspēka nodokļiem, vienkāršojot mikrouzņēmumu nodokļa likmes 25% apmērā piemērošanu, kā arī palielinot PVN maksātāju reģistrācijas slieksni iekšzemes darījumiem. Visi šie pasākumi palīdzēs mūsu uzņēmējiem celt konkurētspēju un līdz ar to arī eksportspēju,” uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Latvijas pakalpojumu eksporta un investīciju piesaistes veicināšanai 2024. gada valsts budžetā valdība lēmusi novirzīt papildu finansējumu 6 miljonu eiro apmērā, identisku summu iezīmējot arī 2025. un 2026. gadam.

Tuvākajā diennaktī nedaudz snigs un putinās

Trešdienas vakarā un ceturtdien, saglabājoties krietnam salam, Latvijas lielākajā daļā nedaudz snigs un putinās, vairāk nokrišņu būs valsts dienvidaustrumu pusē, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs mākoņainas, tikai vietām - galvenokārt Kurzemē - uzspīdēs s...

Porziņģis gūst 34 punktus «Celtics» zaudējumā «Thunder» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien pēc viņa pārstāvētās vienības Bostonas "Celtics" zaudējuma Oklahomasitijas "Thunder" atzina, ka pretinieki ir ļoti talantīgi un ne velti komanda ir starp Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu ...

Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam uzlikts sods

Konkurences padome (KP) piemērojusi naudas sodu Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB) 336 086 eiro apmērā par konkurenci kropļojošām biedrības darbībām.

Pēc LTAB iniciatīvas, starp KP un LTAB noslēgts izlīgums, tādējādi biedrība apstip...



Komentāri