lv
FITgZsTIrHynNJKZdMI8gEJXrLRST1fV3KoIrjsP
2879629

Engures pagastā jūrās ūdeņos no 2024. gada mainīsies zvejas limiti (+VIDEO)

Engures pagastā jūrās ūdeņos no 2024. gada mainīsies zvejas limiti (+VIDEO)

Atbalstīja viena reņģu stāvvada aizvietošanu ar 18 reņģu tīkliem.

Latvijas valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus, kas paredz zvejas limitu maiņu Engures pagastā jūrās piekrastes ūdeņos no 2024. gada 1. janvāra.

ZM norāda, ka pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “Bior” saņēmis priekšlikumus zvejas limitu maiņai no Engures pagasta pārvaldes un arī no Dienvidkurzemes novada pašvaldības.

Tostarp Dienvidkurzemes novada priekšlikumu institūts neatbalstīja, bet Engures pagasta pārvaldes priekšlikums atbalstīts daļēji, stāstija vietne liepajniekiem.lv.

Mministrijā atzīmē, ka Engures pagasta pārvalde lūdza divu reņģu stāvvadu limitus pārdalīt pret atbilstoša skaita zivju tīklu, reņģu tīklu un sīkzivju murdu limitiem.

“Bior” atbalstīja viena reņģu stāvvada aizvietošanu ar 18 reņģu tīkliem un viena reņģu stāvvada aizvietošanu ar 18 zivju tīkliem, bet neatbalstīja reņģu stāvvadu aizvietošanu ar sīkzivju murdiem.

Pieņemot lēmumu, “Bior” izvērtējis prasību samērīgumu pret ieguvumiem, norāda ZM.

Stāvvietas paplašinās nākamgad?

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) apkopojis nozīmīgākos notikumus 2023.gadā.

"Šis gads OCTA nozarei ir bijis izaicinājumiem pilns. Gada pirmajā pusē turpinājām izjust sekas, kas saistītas ar inflācijas radīto cenu pieaugumu nozarēs,...

Cūku komikss: Ko likt pie ķēdes
Latvijas suņiem jaunais gads nāk ar labām ziņām, jo nākamgad plānots aizliegt suņu turēšanu pie ķēdes, lai mājdzīvniekam viss mūžs nav jāpavada piesietam. Tikmēr daudz grūtāk valdībai ar kārtības ieviešanu sokas Rēzeknē, kur pilsētas vadība gadiem ilgi...
Konkurences padome par graudu produktu cenām: Latvijas ražojumam ir atšķirīga cenošanas politika
Mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā Latvijā saražotiem graudu un maizes produktiem periodiski tiek piemērots lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, secinājusi Konkurences padome (KP). Atsevišķu maizes un graudu produktu ražošanas un...


Komentāri