lv
Yi9hM09AbMYf8dpfWwGESdt4y6rYtCaL30nwgPcN
2869166

Latvijā 48% iedzīvotāju inflācijas dēļ šogad sākuši dzīvot taupīgāk

Latvijā 48% iedzīvotāju inflācijas dēļ šogad sākuši dzīvot taupīgāk

Gandrīz puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju inflācijas jeb cenu pieauguma dēļ šogad ir sākuši dzīvot taupīgāk, un, lai samazinātu tēriņus, 59% Ziemassvētkus plāno svinēt pieticīgāk, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Latvijas iedzīvotāju aptauju.

Kā norāda ekonomisti, inflācija ir bijusi pēdējo divu gadu lielākā ekonomiskā problēma, ko izjuta praktiski ikviens Latvijas iedzīvotājs - cenu pieaugums bija ievērojams un daudziem nācās mainīt arī savus finanšu paradumus.

"Luminor Bank" aptauja atklāj, ka gandrīz puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju šogad inflācijas dēļ sākuši dzīvot taupīgāk, bet 29% vairs nevar atļauties to, ko agrāk. Cenu kāpuma ietekmē 23% respondentu ir atteikušies no tēriņiem izklaidēm, ceļojumiem un ēšanai ārpus mājas, 15% ir sākuši tērēt savus uzkrājumus, bet 8% atklāj, ka viņiem ir nācies aizņemties, lai spētu veikt visus maksājumus.

Vienlaikus 12% norādīja, ka inflācija viņus nav ietekmējusi, bet vien 3% iedzīvotāju dzīves līmenis esot uzlabojies.

Ziemassvētku laiks tradicionāli saistās ar lielām izmaksām - daudzi iegādājas dāvanas un svētku rotājumus, kā arī gādā pārtiku svētku galdam. Taču viss ir kļuvis dārgāks, tāpēc, lai samazinātu tēriņus, 59% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkus plāno svinēt taupīgāk.

"Luminor Bank" aptauja veikta 2023.gada decembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Plāno atvieglot tūrisma un rekreācijas būvju būvniecību jūras piekrastē

Plānots atvieglot tūrisma un rekreācijas būvju būvniecību jūras piekrastē, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotie un Tiesību aktu portālā iesniegtie noteikumi par kārtība, kādā izsniedz atļauju laukuma izman...

Pavasarī 12 fizikas skolotāji dosies mācību vizītē uz CERN

Nākamā gada martā 12 Latvijas fizikas skolotāji dosies uz Šveici, lai piedalītos Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) Baltijas valstu fizikas skolotāju programmā un papildinātu zināšanas, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Tehniskajā universitātē.

CERN pied...

Vēja parku apbūvei Latvijā tika piedāvātas 157 777 hektāru platības (+VIDEO)

Tiek noteikts iespējami labākais novietojums, lai maksimāli samazinātu iespējamo ietekmi uz vidi.

Rīgā notika izsole par vēja parku ierīkošanas izpētes teritorijām valsts mežu zemēs. Pēc izsoles rezultātus izskatīs Zemkopības Ministrija un pozitīva lēmu...



Komentāri