lv
lhOYS27Qo8om3iRcQtLf1ifd5jYwkKa9mUfMVgV9
286631

Darba devējus iepazīstinās ar cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem izaicinājumiem darba tirgū

Darba devējus iepazīstinās ar cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem izaicinājumiem darba tirgū
Rīga, 22.nov., LETA. Šodien notiks noslēdzošās "Sajūtu vakariņas", kurās darba devējus iepazīstinās ar izaicinājumiem, ar ko saskaras cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura Krastiņa.

Rīga, 22.nov., LETA. Šodien notiks noslēdzošās "Sajūtu vakariņas", kurās darba devējus iepazīstinās ar izaicinājumiem, ar ko saskaras cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura Krastiņa.

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" rīkoto vakariņu mērķis ir parādīt no cita skatu punkta iespējas personu ar invaliditāti nodarbināšanai un iedrošināt sniegt viņiem darba iespējas.

Darba devējiem būs iespēja izjust to, kā ir baudīt maltīti, ja nav pieejama kāda no maņām - redze, dzirde, pirkstu veiklība. Tāpat dalībniekiem būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus un dalīties pārdomās par nepieciešamo atbalstu, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību, kā arī viņi varēs apgūt arī vairākas zīmju valodas zīmes, uzzināt vairāk par Braila rakstu un vides pieejamību.

SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce uzsver, ka attieksmes un uzvedības maiņa nenotiek vienā dienā, tas ir ilgstošs process, kas atkarīgs no ikviena paša gatavības iesaistīties, pārvērtēt līdzšinējos pieņēmumus un spējas būt atvērtam dažādībai un pieņemt atšķirīgo. "Sajūtu vakariņās" darba devējiem sniedz iespēju labāk izprast to, kāda patiesībā ir cilvēku ar funkcionālajiem traucējumiem ikdiena, un tādējādi panākot pārmaiņas un sekmēt personu ar invaliditāti nodarbinātības rādītāju paaugstināšanu.

Kampaņā "Sajūti. Sadzirdi. Saproti." viena no svarīgām mērķauditorijām ir darba devēji. Krastiņa uzsver, ka Saeimas Analītiskā dienesta pētījumā par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem nodarbinātību secināts, ka tiek nodarbināti vien 14,5% personu ar garīga rakstura traucējumiem, tikmēr personām ar citiem funkcionālo traucējumu veidiem nodarbinātības rādītājs ir no 42 līdz 46%. Eiropas Savienībā vidēji 50,8% personu ar invaliditāti ir nodarbinātas.

Noslēdzošās "Sajūtu vakariņas" notiks no plkst.17 līdz 20. Lai pieteiktos, darba devējiem jāaizpilda pieteikuma anketa "ej.uz/sajūtuvakariņas". Dalība pasākumā ir bez maksas un vietu skaits ir ierobežots.

Kampaņas "Sajūti. Sadzirdi. Saproti." mērķis ir veicināt izpratni un palielināt sabiedrības informētību par personu ar invaliditāti ikdienu, lomu sabiedrībā, diskriminācijas pazīmēm, ar ko nākas saskartiem šai sabiedrības daļai.

Lietuva plāno nodot Ukrainai artilērijas munīciju
Lietuva apsver iespēju nodot Ukrainai artilērijas munīciju, bet ne haubices vai pretgaisa aizsardzības sistēmas NASAMS, pirmdien pēc Valsts aizsardzības padomes sēdes paziņoja prezidenta Gitana Nausēdas galvenais padomnieks nacionālās drošības jautājum...
Elektrības rēķini kļuvuši mazāk sāpīgi, bet cenas atkal var uzšauties gaisā
Pēdējā mēneša laikā straujais elektrības cenu kāpums ir atslābis, taču šobrīd, domājot par tuvāko nākotni, vēl nav laiks priecāties, jo aukstais laiks jau pavisam drīz ikmēneša elektrības rēķinu var uzdzīt gaisā.
Palikt Latvijā vai bēgt – dažādu nozaru pārstāvji atklāj, kā rīkotos X stundā
X stunda – tā diplomātiski dēvē brīdi, kad sākas ārkārtas situācija. Tas var būt arī militārs uzbrukums. Kā secināja "Delfi", Krievijas sāktais karš Ukrainā jau kopš 2014. gada arī Latvijas iedzīvotājiem licis "iedīgļus" domām par to, kas notiktu, ja k...


Komentāri