lv
W0ZJhxRE3qQQaWpS5yTCxVbuonUN70VqDaAwQXnU
2855481

Ombuds: LTV sižetā par Ļubkas slepkavību nav pārkāptas redakcionālās vadlīnijas

Ombuds: LTV sižetā par Ļubkas slepkavību nav pārkāptas redakcionālās vadlīnijas

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) raidījuma "Panorāma" novembra sižetā "Uzņēmēja nāve Rēzeknē: strīds, kas pārauga slepkavībā" nav pārkāptas sabiedrisko mediju redakcionālās vadlīnijas, secinājis sabiedrisko mediju ombuds Andra Rožukalne.

Šī vai citu ar šo notikumu saistīto sižetu saturā nav konstatēts saņemtajos iesniegumos minētais, ka LTV attaisno sadzīvisku konfliktu risināšanu vardarbīgā veidā vai jebkādā citā veidā attaisno iespējamo slepkavu Igoru Haitu vai viņa ģimenes locekļus.

Vienlaikus ombuds atzīmē, ka sižetā ir saskatāmas atsevišķas profesionālas nepilnības. Tas attiecas, piemēram, uz sižeta autores neverbālo komunikāciju intervijas laikā Aļonas Haites mājās, kā arī uz detalizētas informācijas trūkumu par intervēto ģimeni, jo šāda izvērsta informācija tikusi sniegta par Andra Ļubkas darbību un ģimeni.

Ombuds uzskata, ka būtu noderīgs krimināllietu eksperta vērtējums noziedzīgā nodarījuma būtības izpratnei. Piemēram, nepieciešama padziļināta izpēte, lai izprastu, cik pamatota ir sižetā izskanējusī informācija par iespējamām etniskās neiecietības izpausmēm, kuras sižeta sākumā izklāsta ar noziedzīgo nodarījumu saistītā Haita sieva.

Saņemot pretrunīgu auditorijas reakciju un neizpratni par sižeta saturu, LTV būtu jāskaidro pieņemtie redakcionālie lēmumi, uzņemoties par tiem atbildību, norāda ombuds. Šajā sižetā tā pieteikumam un arī noslēgumam, ko piedāvā ziņu raidījuma vadītājs, bija būtiska loma, lai būtu saprotams sižeta veidošanas mērķis un konteksts. Bet tas nebija pieejams, piemēram "YouTube" auditorijai. Ievērojot, kā viens un tas pats sižets tiek pārveidots publicēšanai dažādās platformās, Rožukalne uzsver, cik būtiski ir precizēt un skaidrot kārtību, kā LTV ziņu sižetu saturs tiek atspoguļots ārpus sabiedrisko mediju kanāliem un platformām.

Biomasas birža Latvijā atzīmē siltu apkures sezonas sākumu (+VIDEO)

Paaugstināta temperatūra ļāva izmantot iepriekš izveidotās degvielas rezerves.

Latvijā pirmā biomasas tirdzniecības platforma sekmīgi noslēgusi darbības pirmo gadu, īstenojot 42 tiešsaistes izsoles, kurās noslēgti darījumi par 4 908 281 eiro un 182 980 ...

Slavenais Ozols pulcēs domubiedrus valsts lielākajā arēnā (+VIDEO)

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem.

Gada nogalē 28.decembrī Arēnā Rīga notiks visu laiku vērienīgais Ozola koncerts kopā ar Latvijas Radio Big Band un virkni pazīstamu viesmākslinieku. Nedēļu pirms koncerta māks...

Ukrainas vēstniecībai ziedo siltumenerģiju

AS "Rīgas siltums" Ukrainas vēstniecībai Latvijā ziedos 150 megavatstundas (MWh) siltumenerģijas, aģentūru LETA informēja "Rīgas siltuma" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.

Ukrainas vēstniecības ēkai Kalpaka bulvārī 3 siltumapgāde šī ziedoj...



Komentāri