lv
C8ireqW5BR4Y7t3wq5TLdCnzWLxbrSw7XXIs0jhK
2853915

Latviešu grupa "Instrumenti" iepriecināja ar Ziemassvētku disku (+VIDEO)

Latviešu grupa "Instrumenti" iepriecināja ar Ziemassvētku disku (+VIDEO)

"Vienā pelēcīgā dienā studijā nolēmām - ir laiks!"

Dažas dienas pirms Ziemassvētkiem grupa "Instrumenti" klausītājiem kā pārsteigumu dāvina albumu "Priecīgus".

Albumā "Priecīgus" iekļautas desmit gan labi zināmu un klasisku Ziemassvētku skaņdarbu versijas, gan arī pavisam jaunas un īpaši šim ierakstam tapušas dziesmas - vienu no tām - "Vēl labāk" - "Instrumenti" kā īpašie viesi pirmatskaņoja šova "X Faktors" finālā.

Stāsta Jānis Šipkēvics: "Ideja par Ziemassvētku laika mūzikas radīšanu vienmēr likusi mūsu sirdīm iepukstēties straujāk. Par šādu albumu esam runājuši jau gadiem, taču šoruden vienā pelēcīgā dienā studijā nolēmām - ir laiks! Jo pašiem gribas, lai būtu jaunas skaņas, kas pavadītu svētku rituālus - no dvēseliskiem un garīgiem līdz pavisam vienkāršiem un mājīgiem - eglītes izpušķošanu, dāvanu saiņošanu, vienkārši būšanu ar mīļajiem."

No šodienas "Priecīgus" pieejams iecīnītākajās straumēšanas platformās. Albuma vāka dizaina autors ir mākslinieks Reinis Pētersons. "Vēl labāk" teksta video autore ir Madara Dzintara.

Instrumenti ir Latvijas mūziķu grupa, kas muzicē indie-popa un eksperimentālā elektro stilā, viņu vokāls mainās no bītboksa līdz operas kontrtenoram.

Projektu radīja divi mūziķi: Shipsea (Jānis Šipkēvics jr. – taustiņi/vokāls) un Reynsi (Reinis Sējāns – bungas/taustiņi/vokāls), kas ir bijušie latviešu vokālās grupas Cosmos dalībnieki.[1] Instrumenti darbību uzsāka 2009. gadā ar debijas singlu „Life Jacket Under Your Seat” un piedalīšanos „Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvā 2008”. Gadu vēlāk (Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balva 2009) viņi saņēma divas balvas: par labāko debiju (EP „Pandemiya” + „Apēst tevi”) un labāko dziesmu (Apēst Tevi). Kopš projekta pirmā EP „Pandemiya” 2009. gadā, Instrumenti ir uzstājušies dažādos pasākumos Baltijas valstīs, Eiropā, Krievijā un arī ASV, piedaloties daudzos festivālos, ieskaitot EuropaVox Francijā, Bergenfest Norvēģijā, Positivus Festival Latvijā, Be2Gether Lietuvā, Õllesummer Igaunijā un Sound of the Forest Vācijā. Instrumenti ir iesildījuši Miku, Džeimsu Blantu, The Whale Watching Tour un kāpuši uz vienas skatuves ar Scissor Sisters, Moby, Skunk Anansie un The Whip. Dueta radīto mūziku salīdzina ar tādiem māksliniekiem kā Mika, Bjorka, Maikls Džeksons un Sigur Rós. 2014. gadā Gruzijā tika sarakstīts albums "Iekams".

Vidzemē, Kurzemē un Latgalē autoceļi vietām sniegoti un apledo
Piektdienas rīta sniegs un apledojums Vidzemē, Kurzemē un Latgalē apgrūtināja braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja "Latvijas valsts ceļi".
Valsts kontrole: Rēzeknes domei ir miljoniem eiro pārskatos neuzrādītas saistības
Finanšu grūtībās nonākušajai Rēzeknes pilsētai, kuras mērs Aleksandrs Bartašveičs ("Kopa Latvijai") budžeta problēmu dēļ atstādināts no amata, ir miljoniem eiro lielas pārskatos neuzrādītas finanšu saistības, revīzijā atklāja Valsts kontrole.
Piektdiena būs mākoņaina, gaidāmu nokrišņi

Piektdiena būs lielākoties mākoņaina, palaikam gaidāmi nokrišņi, vietām sniega sega pieaugs par pieciem centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Redzamība snigšanas laikā būs no 500 līdz 1000 metriem...



Komentāri