lv
w8RHWkKo3Nsp3kxmvIjirZ9nCPgx66SHVQnt56sF
2853690

LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.

LU informē, ka izglītības iestādē, kurā notika traģiska apšaude, studē arī LU apmaiņas studenti.

"Esam pārliecinājušies, ka mūsu studenti nav cietuši un ir drošībā. Izsakām dziļu līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un kolēģiem," teikts LU paziņojumā tviterī.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Čehijas policija ceturtdien paziņoja, ka apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nogalināti 14 cilvēki un 25 ievainoti, koriģējot iepriekš sniegto informāciju.

Lai gan masu apšaudes Čehijā nav parasta parādība, pēdējos gados valsti ir satricinājuši vairāki gadījumi.

2015.gadā dienvidaustrumu pilsētā Uherski Brodā kāds 63 gadus vecs vīrietis restorānā nošāva septiņus vīriešus un sievieti, bet pēc tam nošāvās.

2019.gadā kāds vīrietis nogalināja sešus cilvēkus slimnīcas uzgaidāmajā telpā Ostravas pilsētā, bet vēl viena sieviete nomira dažas dienas vēlāk. Aptuveni trīs stundas pēc uzbrukuma vīrietis nošāvās.

Merzļikins atvaira 29 metienus «Blue Jackets» zaudējumā; Bļugers vienreiz met pa vārtiem «Canucks» zaudējumā
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 29 metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.
Ziemassvētki lielākajā daļā Latvijas būs balti

Ziemassvētki lielākajā daļā Latvijas būs balti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pēdējās divās nedēļās lietus un pozitīvas gaisa temperatūras nokausēja sniega segu gandrīz visā Latvijā, tomēr tuvākajās die...

Latvijā konstatē šlāgermūzikas norietu

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons '24" vērtējumam iesniegti 163 albumi, 134 dziesmas, 120 videoklipi, 46 debijas ieraksti un 15 koncertieraksti, kurus visu decembri vērtē žūrija, informē balvas pārstāve Aiga Leitholde.

"Zelta mikrof...



Komentāri