lv
jDsUlYsCxHFTpQhtT3i4IZZiA2QuJo6wVDQUYRc8
2843985

Islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni rosina apsūdzēt par terorisma slavināšanu

Islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni rosina apsūdzēt par terorisma slavināšanu

Valsts drošības dienests (VDD) rosina prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni par terorismu slavinoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu, aģentūru LETA informēja dienests.

Kriminālprocess pret islāmticībā pārgājušo Latvijas pilsoni sākts šogad 14.augustā. Persona nonāca VDD redzeslokā, jo videokoplietošanas platformā "TikTok" dalījās ar videomateriāliem, kuros tiek slavināta islāmistu teroristu grupējumu ideoloģija.

VDD izmeklēšanas gaitā konstatēja, ka persona terorismu slavinošu un uz terorismu aicinošu saturu izplata sistemātiski un mērķtiecīgi.

VDD iepriekš informēja, ka, veicot personas aktivitāšu padziļinātu izpēti, dienests konstatēja konvertīta paustu atbalstu teroristiskajai organizācijai "Daesh", kā arī viņa apliecinājumus gatavībai iesaistīties vardarbīgās aktivitātēs islāma vārdā. Tāpat VDD ieguva informāciju, ka persona izrāda pastiprinātu interesi par šaujamieročiem.

23.augustā VDD personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā padziļinātai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji.

VDD 11.jūlijā sācis kriminālprocesu pret kādu citu Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku attaisnošanu, apmācīšanos, kā arī citu personu vervēšanu un apmācīšanu terorismam.

Ukraiņu tulkotāja Līna Meļnika: Vēsture rāda, ka Krievija ir bezgalīgi nesodīta ļaunuma valsts
"Nevis tikai šis karš, bet arī mūsu vēsture rāda, ka Krievija ir bezgalīgi nesodīta ļaunuma valsts, kura savu ļaunumu atkārto, dara to atkal un atkal – nevis tikai ar Ukrainu, bet arī ar citām valstīm. "Mika grāmata" ir īsta melnā grāmata par notikumie...
Ministrs: Darba procesā ar Garisonu bija izveidojušās viedokļu atšķirības

Darba procesā ar no amata aizejošo Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu bija izveidojušās viedokļa atšķirības, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Taujāts par iemesli...

Nacionālās operas un baleta direktors Egils Siliņš: Šī gada apmeklējums ir apskaužami labs
"Mūsu šī gada apmeklējums ir tiešām apskaužami labs, zāles apmeklētāju skaits ir vairāk nekā 90%. Šie ieņēmumi izkūp lielās inflācijas dēļ, jo mēs esam spiesti komunālos maksājumus un elektrību segt paši, diemžēl šeit nav valsts atbalsta. Ja mājās var ...


Komentāri