lv
vuzkasWjzCGU9h6qCh2FYw18vNXh15jSHgblaHZf
284193

Krievija nesaņem Irānas raķetes. Kāpēc?

Krievija nesaņem Irānas raķetes. Kāpēc?

Krievija šobrīd nevar saņemt Irānas raķetes "Fateh-110" un "Zolfaghar", kas spēj nolidot 300 un 700 kilometrus lielus attālums, jo piegāžu procesu aizkavē zināmi faktori, kas radušies, iespējams, diplomātisko resursu iesaistes rezultātā, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats.

"Iespējams, ir kaut kādi "faktori", iespējams, ir iesaistīti kaut kādi diplomātiskie resursi, iespējams, ir kaut kādi sarunu procesi, iespējams, to ietekmē zināmas valstis. Cerēsim, ka teroristi nesaņems šīs raķetes," telemaratona ēterā sacīja Ihnats.

Ukraina gatavojas visiem notikumu attīstības variantiem un draudiem, jo Krievija turpinās teroru arī bez Irānas raķetēm, triecieniem krājot savas, viņš piebilda.

Iepriekš tika ziņots, ka Irāna grasās nodrošināt Krievijai karam ar Ukrainu klases "zeme-zeme" raķetes "Fateh-11" un "Zolfaghar", kā arī vēl vairāk kamikadzes dronu.

Tika ziņots, ka raķetes jau tiek gatavotas rūpnīcās.

Kā norādīja grupas "Informatīvā pretošanās" militāri politisko jautājumu apskatnieks Oleksandrs Kovalenko, šīs Irānas raķetes Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmai būs sarežģīts mērķis.

"Fateh-110" un "Zolfaghar" ir tuvā darbības rādiusa operatīvi taktiskās ballistiskās raķetes. Tās spēj trāpīt mērķiem 300 līdz 700 kilometru attālumā.

Rīgā palielināts vietu skaits naktspatversmēs

Iestājoties aukstākam laikam, Rīgā pagarināti naktspatversmju darba laiki, kā arī palielināts vietu skaits naktspatversmēs un zupas virtuvēs izsniegto porciju daudzums, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Oktobrī patversmēs uztur...

Serbijas-Kosovas numurzīmju strīdu neatrisina arī ES diplomātu pūliņi
Eiropas diplomātiskās intervences rezultātā pirmdien nav izdevies atrisināt bīstamo Serbijas un Kosovas strīdu auto numurzīmju lietā, Briselei par strupceļa situāciju vainojot Prištinu.
Plešs: Latvijai jārada vienots un caurskatāms zaļās enerģijas attīstības plāns

Latvijai ir jārada vienots un caurskatāms zaļās enerģijas attīstības plāns, tā pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām 27.sanāksmes jeb COP27 uzsvēra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Art...



Komentāri