lv
8VbSvip4E4D3Q9QM5rF28fgspynhBaIsSWpZulCE
2833462

Kanādas «Grifoni» iepriekš bija labi «karstajos punktos» (+VIDEO)

Kanādas «Grifoni» iepriekš bija labi «karstajos punktos» (+VIDEO)

Pastāvīga kaujas helikopteru izvietošana Latvijā palīdzēs savaldīt Krieviju.

Sākot ar 2024. gada vasaru, Kanāda izvietos Latvijā četrus "Griffon" helikopterus, kā arī periodiski izvietos helikopterus "Chinooks" sākot no 2025. gada rudens.

Kā noskaidroja VS.LV, šie helikopteri iepriekš tika izmantoti Kanādas armijas operācijās Haiti, Kosovā un Afganistānā.

Saskaņā ar Kanādas puses izplatīto paziņojumu ministrs arī informējis par ieguldījumu vairāk nekā 15 miljonu Kanādas dolāru (10,2 miljonu eiro) apmērā infrastruktūrā, kas nepieciešama, lai patreizējo kaujas grupu palielinātu līdz brigādei. Šīs kopējās investīcijas ir daļa no 2,6 miljardiem dolāru, par kuriem premjerministrs Džastins Trudo paziņoja jūlijā.

Piemēram, 2,3 miljoni eiro paredzēti Kanādas tanku izvietošanai Ādažu bāzē, bet 3,1 miljons eiro dzīves apstākļu uzlabošanai bāzē, bet četri miljoni izmitināšanai un citam atbalstam topošajā daudznacionālās brigādes štābā, teikts paziņojumā.

Tāpat Kanāda novembrī Latvijai piegādāja 15 "Leopard 2" tankus ar atbalstošo personālu, stiprinot sabiedroto klātbūtni Baltijas reģionā un papildinot militārās spējas, lai attīstītu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu līdz brigādes līmenim.

Bell CH-146 Griffon ir daudzfunkcionāls helikopters, ko Bell Helicopter Textron izstrādājis kā Bell 412EP variantu Kanādas bruņotajiem spēkiem. CH-146 tiek izmantots dažādās lomās, tostarp gaisa uguns, izlūkošanas, meklēšanas un glābšanas un aviācijas mobilitātes uzdevumos. Tajā ir trīs cilvēku apkalpe, tas var pārvadāt līdz desmit karavīriem, un tā ātrums ir 220–260 km stundā.

Stividorkompāniju asociācija aicina neapturēt graudu tranzītu no Krievijas

Latvijas Stividorkompāniju asociācija (LSA) aicina ar sankcijām graudu tranzītam no Krievijas negraut Latvijas ekonomiku un neiznīcināt tranzīta nozari, "Latvijas dzelzceļu" (LDz), kā arī nepalielināt bezdarbnieku skaitu, vienlaikus dodot iespēju attīs...

EM: Latvijā tiks radīti 200 miljoni EUR investīciju un 600 darba vietas (+VIDEO)

Līdzšinējā komersantu aktivitāte lielo investīciju projektu atbalsta programmā apliecina tās nepieciešamību.

Decembrī uzsākta trešās kārtas projektu atlase valsts atbalsta programmā aizdevumiem ar kapitāla atlaidi lielu investīciju projektu īstenošanai ...

ĀM aicina pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstī (VIDEO)

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

ĀM aicina pirms brauciena atbildīgi sagatavoties ceļojumam - reģistrēties Konsulārajā reģistrā, iegādāties a...



Komentāri