lv
dlNkBEWFeuG5ZpzqRl6N5YdtQ6pq8y2qqS1Zjdg7
2832205

Saeimā spriež: «Izvērtēt šo situāciju par cūku un par žīdiem» (+VIDEO)

Saeimā spriež: «Izvērtēt šo situāciju par cūku un par žīdiem» (+VIDEO)

Parlamenta opozīcija publicista Armanda Pučes ​​izteikumu dēļ pieprasīja izsaukt iekšlietu ministru.

Saeimas frakcija “Stabilitātei!” mēģināja sacelt lielu skandālu - rakstnieka un publicista Armanda Pučes ​​paziņojuma dēļ. Savukārt viņš bija sašutis par Brīvības pieminekļa kopijas iznīcināšanu un vandaļiem veltīja daudz asu vārdu.

Deputāti Aleksejs Rosļikovs, Svetlana Čulkova, Nataļja Marčenko-Jodko, Viktors Pučka, Viktorija Pleškāne, Igors Judins, Jekaterina Drelinga, Iļja Ivanovs, Jefimijs Klementjevs, Dmitrijs Kovaļenko iesnieguši pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim “Par naida kurināšanu Latvijas sabiedrības publiskajā telpā”.

"Vārds motivācijai deputātam Aleksejam Rosļikovam", - saka Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

"Labi, kolēģi! Kad es šodien nedaudz par to izstāstīju, redzēju no Nacionālās apvienības puses, ka viņi par šo situāciju nav dzirdējuši... Manā skatījumā bišķiņ pārspīlēts gadījums konkrēti ar Armanda Pučes, teiksim tā, interviju. TV24 raidījuma vadītājs, kurš, es tagad citēju viņu... lūdzu piedot man, visā sabiedrībā – tie nav mani vārdi, es vienkārši citēju, lai jūs saprastu, cik, cik, cik, cik smagi viņš vispār to visu ir izteicis. Jā, viņš salīdzinājis krievu runājošus bērnus ar cūkām, tā arī ir, vārds vārdā, citēju, un teica: kamēr Latvijā ir tādas cūkas un žīdi... jā, starp citu, Kiršteina kungs... kas manā skatījumā ir absolūti lamuvārds.

Nav pieļaujami, ka prokuratūra, nav pieļaujami, ka Valsts policija atstās šo jautājumu nemanītu, ignorēs to. Līdz ar to mēs lūgsim, pirmkārt, iekšlietu ministru izvērtēt šo situāciju par cūku un par žīdiem, un, otrkārt, lūgsim arī prokuratūru un Valsts policiju izvērtēt situāciju par krimināllietas ierosināšanu, jo, manā skatījumā ir absolūti pārkāpta jau kaut kāda sarkanā līnija.

Un vēl pielikšu klāt, atkal citējot viņu par pāreju uz latviešu valodu skolās, viņš pateica, ka neviens cūkai neprasa, kad viņu gatavo kaušanai. Ārprāts! Manā skatījumā, ir pilnīgs ārprāts! Nu, par šādiem vārdiem, nu, noteikti jāatbild.

Paldies, kolēģi! Nu, redzēsim, kā reaģēs iekšlietu ministrs".

Sēdes vadītāja D.Mieriņa saka: "Nododam deputātu iesniegto pieprasījumu Pieprasījumu komisijai".

Jēkabpils «Lūši» volejbolisti uzvar Latvijas kausā

Jēkabpils "Lūši" komanda svētdien Rīgā uzvarēja "Cewood" Latvijas kausā volejbolā vīriešiem.

Jēkabpilieši finālcīņā ar rezultātu 3-0 (25:23, 26:24, 25:20) uzvarēja pašreizējo Latvijas čempioni "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte".

"Lūšiem" ar 12 punktie...

Porziņģim «double-double» «Celtics» uzvarā pār «Magic»
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, palīdzot Bostonas "Celtics" komandai izcīnīt uzvaru.
Bļugeram rezultatīva piespēle «Canucks» uzvarā Čikāgā
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Vankūveras "Canucks" komandai izcīnīt uzvaru.  


Komentāri