lv
CFvCGTutXLHuYx1wse9RLqqRAbLJQD9o9vtdWc6P
2823976

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins pērn nopelnījis 66 902.99 eiro (+VIDEO)

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins pērn nopelnījis 66 902.99 eiro (+VIDEO)

Amatpersonai Latvijas galvaspilsētā pieder divi dzīvokļi un zemes gabals.

Valsts kontroliera amatā ieceltais Edgars Korčagins Saeimas sēdē deva zvērestu, oficiāli stājoties amatā.

Kā VS.LV noskaidroja no amatpersonas deklarācijas, ko Korčagina kungs iesniedza Valsts ieņēmumu dienestā, pērn viņa alga pamatdarba vietā bija 66 902.99 eiro.

Tāpat amatpersonai Latvijas galvaspilsētā pieder divi dzīvokļi un zemes gabals.

Korčagina kunga bezskaidras naudas uzkrājumi viņa kontā Swedbank AS bija 39 353.43 eiro.

Viņam pieder 2020. gada vieglā automašīna VW T-ROC. Ierēdnis ir precējies.

Saeima pieņēma lēmumu par Korčagina iecelšanu par valsts kontrolieri uz četru gadu termiņu. Līdz šim Korčagins bija Valsts kontroles(VK) padomes loceklis. Korčagins iepriekš uzsvēris, ka kopā ar VK komandu turpinās "uzņemto kursu" lietderības revīziju virzienā jeb revīzijās vairāk vērtēs lietderības aspektus - vai valsts līdzekļi izmantoti pietiekami ekonomiski un vai ar valsts pakalpojumiem sasniegts pietiekami labs rezultāts.

Atbilstoši VK darbības stratēģijai mērķis ir turpināt stiprināt revīziju ietekmi - gan sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām ieteikumu ieviešanā, gan ar izglītojošu darbu un komunikāciju, veicinot izpratni par augstāko revīzijas iestādi un revīziju darbu, gan lielāku iedzīvotāju un sadarbības partneru iesaisti. Tāpat komanda strādās, lai VK darbu stiprinātu arī starptautiski, viņš minēja.

Vienlaikus Korčagins norādīja, ka vienmēr ir vieta pilnveidojumiem, un tālākai VK darba attīstībai kā prioritātes viņš redz revīzijas darba produktivitātes paaugstināšanu, tuvākajos gados pārliekot iespējami daudz revīzijas resursus no finanšu revīzijām uz lietderības revīzijām.

Eidukai 16.vieta Pasaules kausa posma distanču slēpošanā 20 kilometru skiatlonā

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Tronheimā ieņēma 16.vietu Pasaules kausa posma distanču slēpošanā 20 kilometru skiatlonā, bet uzvaru izcīnīja Zviedrijas slēpotāja Eba Andešsone.

Andešsone trasē pavadīja 49 minūtes un 23,4 sekundes, par 15,2...

Drošības politikas eksperte: ASV republikāņi sit Baidenam, bet trāpa Ukrainai
Iekšpolitikas cīņas ASV turpinās. Republikāņi ir gatavi kavēt lēmumu pieņemšanu par atbalstu Ukrainai, lai izcīnītu savas prioritātes imigrācijas politikā. Šķiet, ka ASV iekšpolitikā pirmajā vietā šobrīd ir pēc 11 mēnešiem gaidāmās vēlēšanas, bet lielā...
Ja ziemas prieki pieviļ

Ziemas prieku baudīšana nereti beidzas ar saslimšanām. Lai arī sniegavīru celšana un sniega kaujas ar bērniem ir jautri gadalaika baudīšanas elementi, jābūt gatavam rīkoties, kad sniegs ticis aiz krāgas. Tad talkā nāk zāles ar ziemīgu nosaukumu –...



Komentāri