lv
OOge2Ucf9lkWo4yJYUrz9ulYfdsxgt2Bw67Y1zaa
282336

Andrejs Berdņikovs: 5G – Latvijas ekonomikas virzītājspēks?

Andrejs Berdņikovs: 5G – Latvijas ekonomikas virzītājspēks?
Piektās paaudzes mobilo sakaru tīkls jeb 5G ir visdiskutablākais tehnoloģiju attīstības jautājums. Mītiem apvīts, neizzināts un līdz galam neizprasts, citiem tas šķiet kā nākotnes fantastikas žanrs, taču citiem – realitāte, turklāt nevis mistiski tālā nākotnē, bet jau šodien, tagad un te. Latvijas uzņēmumi jau šobrīd izstrādā 5G tehnoloģijas viedās mobilitātes, medicīnas, militārās industrijas un citās jomās.
Klausījās mūziku, nedzirdēja vilcienu – LDz komentē jaunieša bojāeju Dobelē
Svētdien, 20. novembrī, negadījumā uz sliedēm Dobelē bojā gāja 17 gadus vecs jaunietis. Kā norāda uzņēmums "Latvijas dzelzceļš", jaunietis klausījies mūziku un nedzirdējis vilciena signālu, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.
Covid-19: Kurzemē, Latgalē un Rīgā saglabājas augstāka saslimstība nekā vidēji Latvijā
Aizvadītajā nedēļā, no 14. līdz 20. novembrim, Latvijā par 9% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).
41% Krievijas vājināšanai jeb kā un kāpēc Latvija stiprina Ukrainas aizsardzību
2022. gadā Ukraina no ārvalstīm ir saņēmusi militāro palīdzību 41,3 miljardu eiro apmērā, kas ir 86% no Krievijas šī gada aizsardzības budžeta. Starp valstīm, kas sniegušas palīdzību Krievijas agresijas apturēšanā, Latvija ir devusi visvairāk, ja salīd...


Komentāri