lv
2aqFrFELqvx1fJuAzrpbATLZuvTkeU8vEoedqav9
279918

Jelgavā izzāģēs kokus, kuru saknes sāk ieaugt gāzesvados

Jelgavā izzāģēs kokus, kuru saknes sāk ieaugt gāzesvados

Jelgavā Māras ielā, Meiju ceļā, Lidotāju ielā un Katoļu ielā zāģēs kokus, kuru saknes sāk ieaugt gāzesvados, lai novērstu potenciālu gāzes avāriju, informēja dabasgāzes sistēmas operatora AS "Gaso" pārstāvji.

Veicot sadales gāzesvadu tehnisko uzraudzību ar speciālu aparatūru Māras ielā, Meiju ceļā, Lidotāju ielā un Katoļu ielā, Jelgavā, "Gaso" speciālisti konstatēja vairākas pazemes gāzesvadu aizsargpārklājuma bojājumu vietas. Bojājumu vietas atrodas zem koku saknēm, kas aug gāzesvadu aizsargjoslā. Koki atrodas daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Vienlaikus "Gaso" pārstāvji norāda, lai nenotiktu gāzes avārija, koki, kuriem saknes sāk ieaugt gāzesvados, ir jānozāģē.

Koku vai krūmu sakņu sistēma, kas ar laiku apaug apkārt pazemes gāzesvadiem, ir gana liela problēma, radot neatgriezeniskus tērauda gāzesvadu un to izolācijas aizsargpārklājuma bojājumus. Šādu bojājumu rezultātā var rasties situācija, kad ir jāveic neatliekami avārijas remontdarbi - ārējā izolācijas pārklājuma nomaiņa vai pat gāzesvada posma nomaiņa. "Gaso", veicot sadales gāzesvadu trašu tehnisko uzraudzību, seko līdzi tam, lai šāda rakstura avārijas nenotiktu.

Atsevišķa atļauja koku ciršanai no pašvaldības nav nepieciešama. Atbilstoši Aizsargjoslu likumam aizsargjoslas gar autoceļiem un dzelzceļiem, ap gāzesvadiem, gāzes apgādes iekārtām un būvēm, gāzes noliktavām un krātuvēm, ap ogļūdeņražu ieguves vietām, naftas, naftas produktu, bīstamu ķīmisko vielu un produktu cauruļvadiem, tilpnēm, krātuvēm, pārstrādes un pārkraušanas uzņēmumiem uztur ugunsdrošā stāvoklī. Uzturēšanas kārtību nosaka šo aizsargjoslu noteikšanas metodikā.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

RAKUS veikta unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija
Nesen Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) kādai 23 gadus vecai papilomatozes pacientei tika veikta ārkārtīgi sarežģīta, Latvijā un pat visā pasaulē unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija, lai sieviete spētu pa...
Nepacietīgākie makšķernieki jau atklājuši bļitkošanas sezonu
Lai gan Latvijā sals novērojams vien dažas dienas, valsts austrumos nepacietīgākie makšķernieki jau atklājuši bļitkošanas sezonu, noskaidroja aģentūra LETA.
Trīs metrus dziļā celtniecības bedrē Rīgā iegāzies 'Audi'
Pirmdienas rītā, ap pulksten 8, Mūkusalas ielā, Rīgā, ceļa remontdarbu bedrē, kas ir apmēram trīs metrus dziļa, iebrauca un iekrita "Audi A3" automobilis.


Komentāri