lv
SN2qUk9QNDDMIZlG9keiTYY9nyobNCT0HNeKWWyK
2794990

Latvijā ierīkos vēl 17 vidējā braukšanas ātruma kontroles posmus

Latvijā ierīkos vēl 17 vidējā braukšanas ātruma kontroles posmus

Valsts ceļu tīklā plānots ierīkot vēl 17 vidējā braukšanas ātruma kontroles posmus, pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Posmu izvēli esot noteikuši statistikas dati par visu veidu ceļu satiksmes negadījumu skaitu pēdējo trīs gadu laikā.

Uz Tallinas šoseja (A1) jauns vidējā braukšanas ātruma kontroles posms būs no Vitrupes līdz Svētciemam, uz Vidzemes šosejas (A2) - no Krasta ielas Ieriķos līdz pagriezienam uz Cēsīm jeb autoceļam P20 un no Bērzkroga līdz Smiltenes aplim, uz Valmieras šoseja (A3) - no Stalbes līdz Rubenei.

Uz Rīgas apvedceļa Daugavas labajā krastā (A4) ātruma kontroles posmi tiks ierīkoti no krustojuma ar autoceļu P4 līdz tiltam pār Mazo Juglu un no krustojuma ar autoceļu P5 līdz pārvadam pār Daugavpils šoseju, bet uz Rīgas apvedceļa Daugavas kreisajā krastā (A5) - aiz Misas kanāla līdz degvielas uzpildes stacijai "Virši".

Uz Liepājas šosejas (A9) jauni posmi būs no 10. kilometra līdz Tīreļiem, no Apšupes līdz Tiltiņiem un no Blīdenes līdz Brocēniem, bet uz autoceļa Jūrmala-Talsi (P128) - no Ragaciema līdz Klapkalnciemam.

Uz Daugavpils šosejas (A6) ātruma kontroles posms būs no Dzelmēm līdz Uplejām, uz Kokneses šosejas (P80) - no Tīnūžiem līdz Ziediņiem un no pārvada pār autoceļu P80 līdz rotācijas aplim, bet uz Rēzeknes šosejas (A12) - no Varakļāniem līdz Kristceļiem un no Greiškāniem līdz autoceļa 108.kilometram.

LVC pārstāvji piebilst, ka projektēšanas gaitā var tikt precizētas iekārtu uzstādīšanas vietas.

Festivālā Rīgā būs skatāmi 15 gaismas objekti

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā no 20.decembra līdz nākamā gada 14.janvārim norisināsies festivāls "Ziemas nedarbi", kura laikā būs apskatāmi 15 gaismas objekti.

Gaismas festivāla veidošanā iesaistījušies autori, kuri līdzdarbojušies "Ziem...

Jaunie elektrovilcieni piektdien sāks kursēt uzreiz vairākos maršrutos

Jaunie elektrovilcieni piektdien, 15.decembrī, sāks kursēt uzreiz vairākos maršrutos, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Viņš norādīja, ka Čehijas uzņēmums "Škoda...

Amatu pametīs luterāņu arhibīskaps Vanags

Drīzumā emeritūrā jeb pensijā dosies Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) ilggadējais vadītājs, arhibīskaps Jānis Vanags, līdz ar to luterāņiem būs jāvēlē jauns baznīcas vadītājs, vēsta "Latvijas Avīze".

Vanags LELB vada jau 30 gadus. Baznīca...



Komentāri