lv
D00YaNvVi4WLBfROLrdL1mKBgpIpvEP5fMHH0Drh
2781117

Neatbalsta priekšlikumus par papildu finansējumu latgaliešu valodas atbalstam

Neatbalsta priekšlikumus par papildu finansējumu latgaliešu valodas atbalstam

Saeima šodien valsts 2024.gada budžeta projektā neatbalstīja opozīcijas partijas "Apvienotais saraksts" (AS) priekšlikumus par papildu finansējumu latgaliešu valodas mācību atbalstam.

Deputāts Juris Viļums (AS) uzskata, ka finansējuma piešķiršana latgaliešu valodas popularizēšanai sakristu ar Eiropas Savienības vērtībām par dažādību.

Deputāts daļu no savas uzstāšanās runāja latgaliski, kā arī norādīja, ka īpašs atbalsts latgaliešu valodai nepieciešams tāpēc, ka no paaudzes uz paaudzi tās izmantošana aizvien samazinās.

Gan Viļums, gan deputāts Didzis Šmits (AS) kā ļoti pozitīvu faktu atzīmēja, ka AS šo finansējumu latgaliešu valodas mācībām piedāvā pārdalīt no naudas, kas paredzēta svinībām par godu Latvijas dalības ES divdesmitgadei. Tomēr arī šis arguments nepārliecināja koalīcijas deputātus.

Latvijai piegādās 97,4 miljonu eiro vērtas pretkuģu raķešu sistēmas

Latvijai paredzētās pretkuģu raķešu sistēmu "Naval Strike Missile" (NSM) līguma summa ir 105 miljoni ASV dolāru (97,4 miljoni eiro), turklāt lielāko daļu izmaksu segs ASV puse.

Piektdien aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un ASV vēstnieks Kristofer...

Latvijā ražotās «viedās» lampas ir pieprasītas Ziemeļvalstīs (+VIDEO)

Produkti ir īpaši pielāgoti polārās nakts apstākļiem.

Latvijas LED gaismekļu ražotāji ir uzstādījisi vairāk nekā 25 tūkstošus gaismekļu Islandes pašvaldībās aptuveni 7,5 miljonu vērtībā. Gaismekļi ir uzstādīti Reikjavikā, Koubavogirā, Habnarfjerdirā, kā...

Bļugers gūst vārtus Canucks uzvarā pār Wild (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien izcēlās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēt Minesotas "Wild" vienību.

Bļugers precīzs no vārtu p...



Komentāri