lv
3WMCscmCZLw4vmtE2L7wK8WxlBxJXdvVq8ggfrV6
2759664

Aicina aizliegt Krievijas pārtikas importu

Aicina aizliegt Krievijas pārtikas importu

Koalīcija pauž atbalstu zemkopības ministra Armanda Krauzes (ZZS) centieniem Eiropas Savienības (ES) līmenī noteikt Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu.

Krauze ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomē plāno rosināt sākt diskusiju par Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu ES.

Vaicāta gan par ministra rosināto importa aizliegumu, gan par iespējām pakāpeniskā veidā samazināt tranzīta apjomu, kas negatīvi neietekmētu pārtikas pieejamību citviet pasaulē,

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pēc koalīcijas sapulces akcentēja atbalstu Krauzes priekšlikumam, jo ES kopīga pozīcija būtu pareizākais un atbilstošākais solis. "Jānoskaidro arī citu mūsu reģiona valstu viedoklis", atzīmēja Ministru prezidente.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienība pilnībā atbalsta pašu virzītā zemkopības ministra iniciatīvu, kurš to tuvākajā laikā aktualizēs ES ministru līmenī.

ES kopējai pozīcijai būtu jābūt, ka ES tirgū Krievijas graudi neienāk, akcentēja Valainis.

Līdzīgi "Progresīvo" politiķe, Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa (P) pauda, ka koalīcijai ir vienprātība šajā jautājumā un ka Latvijai šajā lietā ir jāmeklē sabiedrotie ES līmenī.

Mūsu interesēs būtu, lai Krievija negūtu peļņu no savas lauksaimniecības produkcijas izplatīšanas ES, pauda Ņenaševa.

Kā ziņots, caur Latvijas robežkontroles punktiem šogad 11 mēnešos ES ievestas 382 808 tonnas pārtikas graudaugu no Krievijas, tostarp novembrī ievestas 61 894 tonnas.

Latvijas florbolistes ielaiž 22 vārtus, zaudē arī pēdējā spēlē pasaules čempionāta grupā
Latvijas sieviešu florbola izlase pirmdien Singapūrā pasaules čempionāta A apakšgrupas pēdējā, trešajā spēlē ar rezultātu 1:22 kapitulēja Šveicei. Jau pirms šī mača bija skaidrs, ka Latvijas izlase apakšgrupā būs pēdējā, ceturtajā vietā.
Pirmo reizi vēsturē Versaļā izvieto gleznas no Latvijas. Reportāža no Orasa Vernē izstādes
Latvijas Radio 3 "Klasika" aicina ceļojumā uz Versaļas pili – Francijas karaļu kādreizējo rezidenci, kas žilbina ar savu greznību un bagāto vēsturisko mantojumu. Sākotnēji celta kā karaļa Luija XIII medību māja, Saules karaļa jeb Luija XIV laikā t...
Abu Meri Dubaijā stāsta par klimata pārmaiņu ietekmi uz veselību

Klimata pārmaiņas galvenokārt ietekmē neaizsargātākās grupas - mazus bērnus, vecus cilvēkus, cilvēkus ar hroniskām slimībām vai invaliditāti, cilvēkus ar zemiem ienākumiem, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Klimata pārmaiņu konferencē COP28 uzsvēra ...



Komentāri