lv
8reK4j5k1YFcuSFVYxdwSfDSaTKLRilmbDNT5QD1
2745498

Nedēļas nogalē Rīgā notiks mākslas un mūzikas pasākums jauniešiem un ne tikai

Nedēļas nogalē Rīgā notiks mākslas un mūzikas pasākums jauniešiem un ne tikai

Izstādes tiek rīkotas, lai pieteiktu sevi, kā jaunos nozares profesionāļus.

Svētdien, 3.decembrī, plkst.18.00 kultūras telpā Vagonu zāle (Vagonu ielā 21, Rīgā) notiks jauno foto un video mākslas autoru radošo projektu izstādes "FOTO/SINTĒZE" atklāšanas pasākums ar pašu izstādes autoru prezentācijām, cilvēku gaismas simbiozei veltītām mākslas performancēm un divu uzlādējošu grupu uzstāšanos pasākuma noslēgumā.

Izstādi "FOTO/SINTĒZE" veido viens LKA Latvijas Kultūras koledžas multimediju producēšanas un četri foto un video producēšanas topošie absolventi un viņu draugi, lai ar četrām dažādām ekspozīcijām pieteiktu sevi, kā jaunos nozares profesionāļus, un iedvesmotu ikvienu izstādes interesentu gada tumšākajā periodā arī pašiem iedegt sevī radošo gaismu un vairot to tālāk pasaulē.

Izstādē būs apskatāma Ketijas Keitas Krastiņas zīmola "2K³" Minecraft spēles atribūtika un iespēja ar to nobildēties tematiskā fotostūrī; Katrīnas Karlsones fotoizstāde "Dzīvā glezna", kurā savienota glezniecība, mode un fotomāksla vienotā simbiozē; Zandas Stabiņas foto un video izstāde "CILVĒKS. SPORTS. EMOCIJAS.", kas pievērsīs uzmanību sportistu ikdienai un to iekšējai pasaulei; kā arī Emīla Siliņa veidotā neatkarīgās filmu studijas "Uniko Films" jaunākās pilnmetrāžas "Cilvēcības kods" projekta prezentācija, kurā ietilps tematiska filmas ekspozīcija, tīzera pirmizrāde un radošās komandas uzstāšanās. Atklāšanas pasākumu papildinās arī vienojošs gaismas stāsts ar dejas performancēm, mūziku un gaismu šovu.

Vakaru noslēgs jaunās un daudzsološās grupas "Smaržo pēc lietus", kā arī "The Cure" tribute band "The Imaginary Boys" koncerts.

Ieeja izstādē ir par ziedojumiem skaidrā naudā jauno autoru radošās darbības atbalstīšanai.

Tenisiste Sevastova atgriešanās turnīru noslēdz ar zaudējumu cīņā par pusfinālu
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Andoras "WTA 125" turnīrā, kas viņai ir atgriešanās sacensības profesionālajā tenisā, piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā.
Ģimenes ārsti no 1.janvāra varētu strādāt četras valsts apmaksātas darba dienas

Ģimenes ārsti no 1.janvāra varētu strādāt četras valsts apmaksātas darba dienas, piekto nosakot par maksas, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Alise Nicmane-Aišpure.

Šī gada beigās ģimenes ārstiem beidzas noslēgta...

Ekonomisti: Nākamgad Latvijā algu pieauguma temps mazināsies

Nākamgad algu kāpums turpināsies, taču to pieauguma temps mazināsies, aģentūrai LETA pavēstīja banku ekonomisti.

Latvijas Bankas ekonomists Andrejs Migunovs norāda, ka nominālā alga Latvijas darba tirgū turpina strauji pieaugt. Pēc Centrālās statistikas...



Komentāri